Vandaag St. Patrick’s day in Weert en in de rest van de wereld

WEERT – Vandaag 17 maart is het St. Patrick’s Day, dè nationale feestdag van Ierland! Maar het wordt over de hele wereld, door Ieren en niet-Ieren, gevierd. En niet alleen op 17 maart, maar ook de dagen ervoor en erna.

Tijdens deze dagen gaan alle Ieren (en niet-Ieren) in het groen verkleed en in alle pubs is muziek en vermaak. Op st. Patrick’s Day zelf trekt er door Dublin een grote, indrukwekkende parade, met deelnemers uit heel de wereld.

De Weerter stichting Kej Sjiek haalt dit gezellige Ierse feest nu voor de tweede keer naar Weert. In samenwerking met een aantal ‘weerter’ Ieren en Café de Tramhalt, wordt deze Ierse feestdag gevierd op zondag 17 maart a.s. van 14:00u tot 20:00u.

Twee live bands zullen deze middag een optreden verzorgen, te weten:

  • F.A.R.T (Fabulous Acoustic Rock Tribute) uit Weert
  • The Lowland Paddies die een combinatie van traditionele Ierse muziek, folk, country en eigen muziek brengen.

Verder is zullen de dames van Sisky (Two Sisters in a world of Whisky) een  Ierse whisky proeverij verzorgen en whisky cocktails bereiden. Uiteraard is er Gunness van de tap en zal de locatie van binnen en van buiten de uitstraling hebben van een Ierse Pub. Vorig jaar beleefde de Weerste editie van deze Ierse feestdag  zijn eerste editie en het werd meteen een doorslaand succes met ongeveer 400 bezoekers.

Rijkmonument de Paterskerk in groen licht
Een wereldwijde traditie rondom St.Patrick’s Day is ook dat historische of monumentale gebouwen groen aangelicht worden. Stichting Kej Sjiek probeert eigenaren van in het oog springende gebouwen, in en rondom Weert, zover te krijgen dit ook te doen. De monumentale Paterskerk in Weert wordt o.a. groen aangelicht.

De entree is gratis! | Dresscode: green !

Wellicht ten overvloede vermelden we nogmaals dat stichting Kei Sjiek een non profit organisatie is en dat alle gelden die we eventueel aan een evenement over houden rechtstreeks gedoneerd worden aan een lokaal weerter goed doel. Stichting Kej Sjiek organiseert o.a. met veel succes het ‘Oktoberfest Weert’. Afgelopen augustus stond voor de tweede keer de Weerter Wielerklassieker ‘Raadgek’ op het programma. Ook dit evenement werd wederom enthousiast ontvangen door alle deelnemers.

Vorig artikelWeert stad in het groen – 76/365
Volgend artikelDagkrabbel 76/365