Alexander Leurs & Bart den Hartog winnaar 22e Horneland Rally

Bart den Hartog en Alexander Leurs

WEERT – De equipe Alexander Leurs – Bart den Hartog hebben de 22e editie van de Horneland Rally gewonnen, Harm Lamberigts en Erwin Berkhof werden tweede, Cor Meulen en Ad van der Werf werden derde. In de Sportklasse ging de overwinning naar de equipe Robert Westland – Michel Bout en in de Toerklasse ging de equipe Niels Jongste – Rik Aalders met de grootste beker naar huis.

Vrijdagmiddag om 14:01 uur vertrok startnummer 1 van de totaal 64 equipes voor de eerste van 4 etappes voor een 20 uur durende rally door Nederland, België Duitsland en Luxemburg. De Horneland wordt wel een van de zwaarste rally’s van Nederland genoemd en de eerste berichten vernomen te hebben was het ook deze editie niet makkelijk en daarbij speelde natuurlijk ook het slechte weer een rol. Er kwamen slechts 56 equipes aan de finish.

De organisatie van de 22e Horneland Rally kijkt tevreden terug. Het was voor zowel de rijders als navigatoren een uitdagende rally. Uitdagende “rijders” stukken werden afgewisseld door spannende navigatorsecties. Vooral in de donkere uren konden de mannen zich gaan onderscheiden van de jongens. ‘De nacht van de duizend bochten’ zoals men het intern noemden.

De hele nacht door rally rijden, in combinatie met het “punten vrije route” systeem op de Michelin kaarten is toch eigenlijk wel rally rijden pur sang en sinds jaar en dag typerend voor de Horneland Rally. Desondanks heeft de organisatie inmiddels toch besloten dat dit de allerlaatste editie van de Horneland Rally was waarin de hele nacht wordt doorgereden.

De voorlopige uitslagen na Sectie 3 zijn bekend:

EXPERT:
1 – Alexander Leurs & Bart den Hartog – 12 strafpunten
2 – Harm Lamberigts & Erwin Berkhof – 61 strafpunten
3 – Cor Meulen & Ad van der Werf – 66 strafpunten

SPORT:
1 – Robert Westland & Michel Bout – 42 strafpunten
2 – Stefan Maatman & Bjorn Schepens – 43 strafpunten
3 – Frank de Boer & Eric Jans – 62 strafpunten

TOUR:
1 – Niels Jongste & Rik Aalders – 10 strafpunten
2 – Johan Hilverda & Jan Hilverda – 40 strafpunten
3 – Cees van den Heuvel & Wilma van den Heuvel – 63 strafpunten

Foto’s: Rob Timmermans

 

Vorig artikelPeelklokje week 11 online
Volgend artikelRuim 100 paarden vandaag op de Weerter Paersmêrrentj