Turnheren Tensor op dreef in seizoenstart

WEERT | AMSTERDAM – Op zaterdag 9 en zondag 10 maart werden de eerste kwalificatiewedstrijden gehouden voor de turners uit de 1e en 2e divisie. Deze wedstrijden waren in Topsportcentrum Ookmeer in Amsterdam.

Voor Tensor Turnen reisden 1e en 2e divisie turners af naar Amsterdam om de strijd aan te gaan voor een felbegeerde plekje in deze landelijke NK cyclus.

Directe plaatsing voor de halve finale
Op de vroeg zaterdagochtend mochten Milan, Stan en Niels Boelens aantreden. Voor hen was dit de eerste echte wedstrijd van het seizoen en daarom waren ze ook een beetje zenuwachtig. Debutant Milan begon zijn wedstrijd heel erg goed met een mooie score op vloer. Milan turnt pas sinds november bij Tensor en liet zien wat hij in de afgelopen maanden allemaal heeft bijgeleerd. Op sprong lukte het hem zelfs zijn overslag over de pegasus te maken. Hij turnden een stabiele wedstrijd en eindigde op zijn eerste NK wedstrijd ooit op 27e plaats.
Stan heeft al wat meer ervaring met het turnen van wedstrijden. In het begin van de wedstrijd miste hij wat ritme maar toen hij eenmaal op stoom kwam volgden de hoge scores vanzelf. Met uiteindelijk een verdiende 8e plaats heeft Stan zich geplaatst voor de halve finale.
Niels behaalde vorig jaar als eerstejaars instapper al de halve finale en heeft sindsdien heel veel bijgeleerd. Na zijn succesvolle resultaten in de voorbereiding waarbij hij in oefenwedstrijden twee maal goud behaalde was het nu zaak om deze lijn door te zetten. De wedstrijd werd sterk geopend met een prachtige  vloeroefening. Daarna kwamen de hoogtepunten op sprong en op brug. Hierdoor werd hij uiteindelijk 2e en werd hem de zilveren medaille omgehangen. Niels is door dit resultaat direct geplaatst voor de halve finale op 12 mei in Waalwijk. 

Opening van het seizoen met een mooie kwalificatiewedstrijd
Op zondagochtend was het de beurt aan Kay Driessen, Jonah Franzen en Kaj Peek om aan hun NK-seizoen te beginnen. Dit was de eerste van in totaal drie kwalificatiewedstrijden om tickets te bemachtigen voor de bondsfinales. De wedstrijd begon op sprong waar debutant Kay met een mooie tsukahara de wedstrijd begon. Op brug werd er heel mooi geturnd door Jonah, als beloning een hoge score. Daarna door naar de rekstok, waar zowel Kay Driessen als Kaj Peek een moeilijkere oefening lieten zien dan bij de eerdere teamwedstrijd van dit seizoen. Beide heren hebben hard gewerkt en zo hun afsprong sterk verbeterd. De mannen zaten goed in de wedstrijd en turnde op vloer mooie series. Jonah deed voor het eerst zijn anderhalve schroef voorover en Kaj turnde door zijn sierlijkheid naar een hoge score waarmee hij maar 0,150 punt  verwijderd was van een toestelfinale. Ook op voltige en ringen werden stabiele oefeningen geturnd, op het einde van de wedstrijd kon de balans opgemaakt worden. Jonah werd 8e, Kaj 13e en Kay 15e. Tijd om uit te rusten is er niet, komend weekend mogen zij alweer aantreden in Hoofddorp.

Eerste toestelfinales behaald.
In de laatste wedstrijd op zondag kwamen Rik Kneepkens, Coen Gielen, Xander Koole en Joël Thanos in actie. Ook zij turnden hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK. Rik komt dit jaar uit bij de junioren I en heeft nieuwe onderdelen toegevoegd aan zijn programma. Zo turnde hij op ringen een dubbelsalto en een schroef achterover op vloer. Op brug turnde hij de sterren van de hemel en verdiende hij de hoogste score waarmee hij nu al geplaatst is voor de toestelfinale van 26 mei in Alkmaar. Op de meerkamp eindigde hij uiteindelijk op de 17e plaats.
Ook Coen heeft de stap naar de junioren gemaakt. Hij beheerst sinds dit seizoen de schroef voorover op vloer, het handstand-heffen in de brug en zijn salto van de rekstok. Coen turnde een stabiele wedstrijd en eindigde op de 15e plaats. Xander heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar de senioren 2e divisie. Op vloer, ringen en brug heeft hij laten zien dat hij de aansluiting heeft gevonden met mooie oefeningen. Ondanks dat hij geen rekstok heeft geturnd scoorde hij een goede eindscore wat nog veel moois beloofd voor de komende wedstrijden.
Joël was naar Amsterdam afgereisd met maar één doel voor ogen: de vloerfinale halen. Met een prachtige oefening heeft hij dit ook aan de juryleden laten zien. Hij heeft zijn doel bereikt een ticket naar de vloerfinale in Alkmaar is binnen.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelLinda Smeets staat met eerste eigen voorstelling in het Munttheater!
Volgend artikelErfgoedtocht ‘De Dodendraad leeft’ fietsexcursie Altweerterheide-Bocholt-Stramproy