Linda Smeets staat met eerste eigen voorstelling in het Munttheater!

WEERT – Na mooie optredens met bekende artiesten, zoals Rowwen Hèze en Vrienden van Amstel Live, en het uitbrengen van haar album ‘Proudly Presenting Myself’, is Linda klaar voor de volgende stap: haar eigen theaterconcert! Linda zingt Country en Americana; haar eigen werk, afgewisseld met legendarische nummers van  ‘The Common Linnets’, ‘The Judds’, ‘Glen Campbell’, ‘Bonnie Raitt’ en vele anderen.

Zowel de country covers als Linda’s eigen nummers kenmerken zich door een intens gevoel. Het zijn songs met een verhaal. En met een stem die doet denken aan Kiki Dee en Karen Carpenter, is de zuidelijke muziekstijl haar op het lijf geschreven. Linda vertelt: ‘Muziek raakt, neemt je mee in een verhaal, geeft energie. Het is heerlijk om naar muziek te luisteren en om muziek te maken. Het is mijn grootste passie en mijn werk. Een eeuwige hunkering om zelf het ultieme nummer te schrijven en mijn bestemming om muziek te maken. Kracht, maar ook kwetsbaarheid en onzekerheid.

In dit theaterconcert spelen we een aantal eigen nummers. Nummers die recht uit m’n hart komen, die een periode of gevoel in m’n leven omschrijven, of nummers met een boodschap. Het fijne is dat iedereen z’n eigen invulling geeft aan nummers, waardoor het bij iedereen op een andere manier binnen komt, maar eerst moet ik mezelf raken. Als dat lukt, raak ik het publiek ook en zitten we samen in dezelfde ‘bubbel’. Ik heb ontzettend veel zin in het concert, maar vind het ook wel een beetje spannend. Je gaat toch met de billen bloot. De stilte in de zaal bij ballads, de energie die je voelt bij opzwepende nummers en het applaus aan het einde van het concert, daar droom ik al van.

Ik hoop dat deze mooie droom werkelijkheid wordt!’
Ook deze keer neemt ze  weer geweldige muzikanten mee:

Ruud Peeters – Gitaar – Backings
Stefan Wolfs – Pedal Steel – Gitaar
Jo Didderen – Contrabas
Michel Otten – Drums
Imke Heitzer – Backings

Beleef zaterdag 30 maart deze première van deze muzikale Weertse powergirl in het Munttheater!

Meer informatie via munttheater.nl

Foto: Hans Sonnemans – Thistle Photo

Vorig artikelDubbelconcert Harmonie St. Joseph 1880 in Ellenhof, Ell
Volgend artikelTurnheren Tensor op dreef in seizoenstart