Nationale boomplantdag

Weert – Op woensdag 13 maart is het Nationale Boomplantdag. Wethouder Martijn van den Heuvel gaat om 08.30 uur samen met leerlingen van de Koalaschool en gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg aan de slag om circa 100 bomen te planten langs de Ringbaan West. Dit gedeelte van de Ringbaan kenmerkt zich door hoge Paardenkastanjes langs de sportvelden en diverse soorten bomen voor de flats. Daartussen liggen brede bermen en grote grasvelden. Volop kansen om extra bomen te laten groeien en het gebied voor mens, plant en dier nog aantrekkelijker te maken.

Diverse soorten bomen voor meer biodiversiteit
Wethouder Martijn van den Heuvel: “De brede berm langs de Ringbaan West is een ideale plek voor diverse soorten bomen. Vaak worden bomen geplant in keurige rijen van een dezelfde soort. Aan de Ringbaan West doen we dat anders. Om de biodiversiteit een handje te helpen, planten de schoolkinderen uiteenlopende soorten. Onder andere boomsoorten waar bijen en insecten hun voordeel mee kunnen doen. Op een aantal plekken worden de bomen bewust wat dichter bij elkaar gezet. Zo ontstaan er bosjes. Hier gaan de boomkronen uiteindelijk in elkaar groeien en creëren we een leefomgeving voor vogels.” De bomen worden grotendeels op de rand van de sloot geplant. Deze rand wordt minder vaak gemaaid. In het hoge gras kunnen vogels en kleine diertjes rondscharrelen. Dit past bij ecologisch bermbeheer.

Nog meer vergroening in 2019
Het aanplanten van deze bomen is één van de projecten waarbij we nóg meer vergroening in de gemeente realiseren. Er worden dit jaar en de komende jaren meer bomen geplant en er wordt op meer plekken groen aangelegd. Zo werken we aan een gemeente met minder steen en meer groen. Dat is een duidelijk doel van het college van B&W. Bomen en planten zijn belangrijk voor onze leefomgeving: ze verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor verkoeling.

Vorig artikelDagkrabbel 69/365
Volgend artikelHeren 1 Weert boekt belangrijke overwinning