ITB Berlin 2019: EuroVelo-predicaat voor Maasfietsroute

BERLIJN – De Internationale Maasfietsroute is tijdens ’s werelds grootse vakbeurs voor toerisme, de ITB Berlin 2019, officieel toegevoegd aan het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo. De Internationale Maasfietsroute, nu EuroVelo 19, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland. De fraaie route doorkruist Frankrijk, België en Nederland en verbindt meer dan 1.100 km aan fietsroute.  

De European Cyclists’ Federation (ECF) heeft een netwerk van fietsroutes door heel Europa opgezet onder de naam EuroVelo. Directeur Ádám Bodor ziet de Maasfietsroute als een mooie aanvulling op het EuroVelo-netwerk: ‘Routes langs rivieren zijn erg populair bij fietstoeristen. De Maasfietsroute is een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product.’ In Nederland wordt EuroVelo 19 grotendeels gevormd door de oorspronkelijke LF Maasroute. Deze mooie, afwisselende route biedt een gevarieerd landschap met knusse stadjes en Maasdorpjes aan beide oevers. Via Zuid-Limburg volgt het prettig te fietsen, vlakke landschap van Midden-Limburg. Er zijn veel culinaire mogelijkheden in deze bourgondische regio. Ook zijn er talrijke historische bezienswaardigheden. Winkelstad Roermond heeft nog een extra troef met haar wereldwijd bekende Designer Outlet Center. Via het Noord-Limburgse Maasduinenlandschap, fiets je richting de Maasmonding.

Mooie beloning
Uiteraard profiteren lokale ondernemingen van een populaire fietsroute. Aansluiting bij het EuroVelo netwerk draagt hier zeker aan bij. Jos Ernenst, coördinator Maasfietsroute binnen de provincie Limburg: ‘Dit is een mooie beloning voor het vele werk van al onze internationale partners bij de ontwikkeling van deze aantrekkelijke fietsroute.’

De route is eenvoudig te volgen via de speciale LF-routebordjes. Nu de route deel uitmaakt van het EuroVelo-netwerk worden deze bordjes ook voorzien van het EuroVelo 19 logo.

Vorig artikelHeren 1 Weert boekt belangrijke overwinning
Volgend artikelEerste Limburgse kievitsei gevonden in Ospel