Heren 1 Weert boekt belangrijke overwinning

WEERT – In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft het eerste herenteam van Hockeyvereniging Weert drie belangrijke punten gepakt. Op een stormachtige zondagmiddag won het met 2-1 van hekkensluiter Rosmalen.

De gehele wedstrijd was Weert de dominante partij. Vanuit achteruit werden de aanvallen verzorgd opgebouwd en kwamen de Limburgers tot enkele grote kansen. Halverwege de eerste helft tekende Maurice van Lierop voor de 1-0 namens Weert. Rosmalen had intussen grote moeite de eigen spitsen te bereiken, doordat de sterke wind hun hoge ballen tientallen meters verder tilden dan gebruikelijk. Ondanks het veldoverwicht en meerdere strafcorners liet Weert het na de voorsprong uit te breiden voor de rust.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk en vrij snel wist Weert enkele kansen te creëren. Nadat ook deze onbenut bleven kwam Rosmalen voorzichtig terug in de wedstrijd. Na een aanval over rechts wisten de Brabanders hun eerste strafcorner te versieren. Deze strafcorner werd direct verzilverd via een sleeppush in de rechterhoek. Met een gelijke stand op het scorebord en nog ruim twintig minuten te spelen ging Weert op zoek naar de voorsprong. Lange tijd leek het er op dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel, maar vlak voor tijd was het Pim Hendriks die de verlossende 2-1 namens Weert scoorde.

Door deze overwinning klimt Weert van de negende naar de zesde plek in klasse 1C, waar alles dicht nog op elkaar zit. Volgende week krijgt Weert koploper Berkel-Enschot op bezoek.

Fotografie: Jeem Sportsphotography

Vorig artikelNationale boomplantdag
Volgend artikelITB Berlin 2019: EuroVelo-predicaat voor Maasfietsroute