Plakkaat “Kern met Pit 2018” opgehangen in Ospel

OSPEL – Op zaterdag 19 januari is Ospel uitgeroepen als Kern met Pit 2018 met het initiatief Doospel Verenigt. Een initiatief gestart door de Dorpsraad Ospel in 2017 met als doel de 68 (!) verenigingen en stichtingen van Ospel en Ospeldijk samen te laten werken. 

Kern met Pit 2018

Vandaag is, onder toeziend oog van Haaze-hoof bestuurslid Martien Beerens, door de Dorpsraad Ospel het verdiende plakkaat “Kern met Pit 2018” opgehangen in de Haaze-hoof te Ospel.

Er is in overleg met het bestuur van de Haaze-hoof gekozen om het plakkaat hier op te hangen. De redenen daarvoor zijn dat de Haaze-hoof de centrale ontmoetingsplek is van Ospel. En met de aankomende (verbouwings)plannen zal deze centrale plek alleen maar belangrijker worden voor de Ospel en haar rijke verenigingsleven!
Andere redenen om het plakkaat op te hangen bij de ingang van de Haaze-hoof is het feit dat veel verenigingen en stichtingen binnen Doospel Verenigt te vinden zijn in de Haaze-hoof. Het is dan ook heel toepasselijk om daar waar het predikaat Kern met Pit werd uitgereikt op 19 januari 2019, ook het plakkaat komt te hangen!

Kern met Pit is een initiatief van de Koninklijke Heidemaatschappij en Arcadis. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Kern met Pit stimuleert zo de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Tijdens de presentatie op 19 januari presenteerden de Dorpsraad Ospel wat er in 2018 allemaal gerealiseerd is binnen Doospel Verenigt en hoe er steeds meer mensen, bedrijven en verenigingen Fan van Doospel zijn geworden. Meer informatie over Fan van Doospel en Doospel Verenigt is te vinden op www.fanvandoospel.nl.

Bedenk elke keer dat je naast het plakkaat komt, dat we trots mogen zijn op ons mooie Doospel en we hier nog vaak hieraan herinnert mogen worden!