Sergio Herman en Pieter Munten openen Frites Atelier in Brussel

Sergio Herman en Pieter Munten

BRUSSEL | WEERT – Sterrenchef Sergio Herman heeft in Brussel zijn derde Belgische Frites Atelier geopend. Anders dan in zijn andere frietzaken kan je er ook terecht voor een ‘plat du jour’. 

De zaak in de buurt van het Sint-Katelijneplein biedt plaats aan 55 couverts. De topkok maakte vrijdag ook bekend dat hij over twee jaar weer zelf wil koken en zijn eigen restaurant wil openen. Met zijn restaurant “Oud Sluis” schopte Sergio Herman het tot de top van de gastronomie. Zijn werk werd daar bekroond met drie Michelinsterren, maar in 2013 sloot hij de zaak en in juni 2016 opende Sergio Herman zijn eerste Frites Atelier.

Na Den Haag kwamen er frietrestaurants in Utrecht en Arnhem en Antwerpen en Gent. Nu dus ook Brussel, en dat is meteen de grootste van alle frietrestaurants. “Het is een belangrijk moment voor mij”, zo zegt Sergio Herman bij de opening van zijn zesde Frites Atelier. “Brussel is als hoofdstad van België toch iets speciaals. Naast het concept Frites Atelier, gaan we hier in Brussel ook plat du jours serveren en daar wil ik de bekende zaken in de buurt bij betrekken: slagerij Dierendonck, viswinkel Noordzee en elk seizoen kunnen we dan met nieuwe suggesties komen.” Op de menukaart staan er nu drie ‘plats du jour’: steak tartare, bavette béarnaise en lotte.