Drukbezochte lezing Charles Groenhuijsen in Bibliocenter Weert

WEERT – Gisteravond bezocht voormalig NOS verslaggever Charles Groenhuijsen het Bibliocenter in Weert. Hij gaf een drukbezochte lezing over zijn nieuwste boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’. 

Veel gaat goed in de wereld. En nog nooit hadden zoveel mensen zoveel invloed op hun eigen leven. Toch zijn veel mensen bang. Ze verliezen controle en vertrouwen en dat maakt hen boos en pessimistisch. Media spelen daar handig op in. “Het enige wat nog beter verkoopt dan seks is angst”, aldus een journalist.

Groenhuijsen biedt een andere kant. Hij heeft zijn eigen variant op de uitdrukking “Brutalen hebben de halve wereld”. “Laten we wat meer positief denken. Optimisme en geluk overkomen ons niet. Het is een keuze voor negatief of positief denken.”

Charles Groenhuijsen (1954) heeft heel wat boeken op zijn naam staan over de Verenigde Staten en Nederland. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelMetalot: verbranding van metaalpoeder als duurzaam alternatief voor kolen
Volgend artikelSamenwerking Retail Innovation Center Roermond verlengd