Weer techniekonderwijs in Cranendonck

CRANENDONCK – Het BRAVO! College zet met lokale partners na ruim 20 jaar het techniekonderwijs in Cranendonck weer terug op de kaart! Huidige groep 8-leerlingen met het advies voor basis, kader en mavo kunnen zich voor het schooljaar 2019-2020 definitief aanmelden voor de zesjarige techniekopleiding op het BRAVO! College.

Een unieke vmbo/mbo-techniekopleiding waarbij een leerling in zes jaar een vakdiploma in de sector techniek behaalt op mbo niveau 2, 3 of 4. Een belangrijke stap voor het onderwijs, de lokale ondernemers en de gemeenschap Cranendonck.

Verbinding bedrijfsleven
Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met het lokale bedrijfsleven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leslocaties bij de bedrijven uit diverse branches. Zodoende blijft de overdracht van kennis en het werken met de nieuwste materialen up-to-date. Mbo-opleidingen uit Brabant en Limburg hebben zich al gemeld als partner om een doorlopende leerlijn te realiseren. Door het aanbieden van een hoogwaardige en innovatieve technische opleiding hopen alle betrokkenen dat de leerlingen die nu nog dagelijks naar België gaan voor vakonderwijs, kunnen worden behouden voor de school in Cranendonck en lokale technische vacatures beter kunnen worden ingevuld.

Informatie
Er vindt een informatiebijeenkomst plaats op donderdag 28 februari om 19.00 uur bij aannemersbedrijf Vlassak. Hiervoor kunt u zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van ‘voorlichting techniekonderwijs’. Bekijk de film van de zesjarige techniekopleiding op www.bravocollege.nl. Actuele informatie over de opleiding is tevens te vinden op deze website.

LVO Weert
Het BRAVO! College maakt onderdeel uit van het cluster LVO Weert. Binnen dit cluster wordt er samengewerkt met de technische opleidingen van Het Kwadrant (vakmanschap) en de Philips van Horne (technologie). De 6-jarige techniekopleiding van het BRAVO! College geldt als één van de pijlers in het regionaal plan ‘Sterk Techniek Onderwijs’.

De aanmelddagen op het BRAVO! College en de overige scholen van LVO Weert zijn op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019.

Vorig artikelPrinsen te vroeg voor Rowwen Hèze
Volgend artikelDe Dodendraad (traject Weert-Bocholt) leeft