Nieuw hoofdkantoor voor Moonen Packaging in Weert

WEERT – Moonen Packaging heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed en Beleggingsmaatschappij Bruil voor een nieuw te bouwen hoofdkantoor met warehouse op bedrijventerrein De Kempen in Weert. Het ontwerp houdt rekening met de groeiambitie van Moonen Packaging en is CO2 neutraal. Het nieuwe pand sluit daarom ook naadloos aan bij de duurzame missie en visie van Moonen Packaging.

De ‘built to suit’ nieuwbouwontwikkeling betreft 1.761 m² kantoorruimte , 18.933 m² magazijnruimte en 1.443 m² mezzanine op een kavel ter grootte van 39.290 m². Het ontwerp houdt rekening met de groeiambitie van Moonen Packaging en voorziet in een toekomstige uitbreiding met circa 4.305 m² magazijnruimte.

Het duurzame en gasloze gebouw wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd volgens de hoogste standaard in logistiek vastgoed. HVBM Vastgoed en Moonen Packaging streven naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Very Good’.

De extra stap – met liefde voor de planeet
“In Europa zijn we koploper in composteerbare verpakkingen, op basis van hernieuwbare grondstoffen. We zijn trots op het feit dat we een van de groenste bedrijven in Nederland zijn en winnaar van de 3e Lean & Green Star in duurzame logistiek,” aldus Gé Moonen, directeur bij Moonen Packaging. “Ons huidige pand bood onvoldoende ruimte voor onze duurzame ambities. We willen groeien, maar met liefde voor de planeet. Het nieuwe pand op De Kempen in Weert is niet alleen groter, maar vooral ook groener. Het pand heeft zonnepanelen en is volledig CO2 neutraal. We kijken nu al uit naar de verhuizing!”

Het object zal medio 2020 door Moonen Packaging in gebruik worden genomen. Moonen Packaging werd bij de totstandkoming van deze transactie begeleid door RSP Makelaars uit Eindhoven. HVBM Vastgoed en Beleggingsmaatschappij Bruil werden geadviseerd door Saelmans Makelaardij uit Weert.

Vorig artikelBoekenweek 2019 – Joke van Leeuwen schrijfster, illustrator, multi-talent 29 maart Bibliocenter Weert
Volgend artikelVoormalig MOB complex Weert worden bouwkavels