Eerste vrijdag van november gewoon weer Weert Swingt

WEERT – Vorige week maakte stichting ‘Behoud van Beleving’ bekend dat de evenementen die de stichting organiseert Wieërt Alaaif, Bantopa Party en Weert Swingt van de activiteitenkalender zouden verdwenen. Volgens Harm Lamberigts eigenaar van café ’t Swaentje en de Gotcha klinkklare onzin.

Lamberigts: ‘In eerste instantie werd er in Weert begin jaren ’80 een jazz en blues avond georganiseerd. In 1989 hebben Rolf Zincken, Gerard van Mierlo en ikzelf het initiatief genomen om dit om te vormen naar Weert Swingt. Uiteraard gaat Weert Swingt gewoon door, desnoods nemen wij als horeca-exploitanten het stokje weer terug. Sterker nog ik heb de bands al gereserveerd voor de eerste vrijdag van november’.

Jaarlijks op de eerste vrijdag van november is en blijft het dus ‘Weert Swingt’.