Koldergallereej geopend ‘Gae hetj ut neet van mich’

WEERT – “Gae hetj ut neet van mich…”, dat is het thema van de traditionele Koldergallereej die vrijdagavond officieel werd geopend in café Tramhalt. De opening werd verricht in het bijzijn van stadspreens Frank II, burgemeester Jos Heijmans en wethouder Geert Gabriëls.

Ook dit jaar maakten vijftien kunstenaars zo’n 100 kolderkunstwerken die vanaf vandaag te bewonderen zijn in café Tramhalt aan de Maasstraat. De veiling vindt dit jaar voor het eerst op vrijdag 8 maart om 20.00 uur plaats.

Speciaal veilingstuk is dit jaar een werk van een van de oprichters van de Koldergalereej, de inmiddels overleden Weerter kunstenaar Jan Tullemans, getiteld “De Blauwe Schuit”. De opbrengst van dit werk is voor het goede doel.

Fotoreportage: Rob Timmermans

DELEN
Vorig artikel1953 – De Gruyter
Volgend artikelDagkrabbel 47/365