Wel overlast, maar géén noodsituatie in AZC Weert

WEERT – De asielzoekers uit het azc in Weert zorgden wel voor overlast en onrust, maar er was rond de jaarwisseling van 2016-2017 geen sprake van een noodsituatie

Dat oordeelde het Gerechtshof in Den Bosch deze week. Volgens het Hof was de situatie niet ernstig genoeg en bleek uit niets dat er sprake zou zijn van een ‘oproerige beweging, andere wanordelijkheden of van rampen dan wel ernstige vrees voor het ontstaan daarvan’.  Zo meldt dagblad ‘De Limburger’ vandaag.

Burgemeester Heijmans is teleurgesteld in deze uitspraak. “Als je niet hard optreedt tegen vluchtelingen die hier moedwillig de boel verzieken, verlies je het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen in je gemeente”, zo laat hij in een reactie aan dagblad De Limburger’weten.