Onduidelijkheid over stichtingen rondom Wieërt Alaaif

WEERT – Volgens Dagblad de Limburger zijn er bij de afhandeling van de subsidie voor de Bantopa Party 2018 vragen gerezen over de financiering en de kosten van het evenement. Bovendien is er volgens burgemeester Jos Heijmans sprake van een onduidelijke vermenging tussen meerdere stichtingen waarvan Mark Vialle voorzitter, penningmeester of secretaris is.

Vialle staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als voorzitter, secretaris en penningmeester van de ‘stichting Behoud van Beleving’. Deze stichting, opgericht in 2015, is volgens Vialle de aanvrager van de vergunning voor het evenement ‘Wieërt Alaaif’, zo laat hij gisteren in een telefonische reactie weten aan onze redactie. Vialle is echter ook secretaris van de ‘stichting Wieërt Alaaif’, opgericht in 2017. Deze stichting is volgens Vialle echter géén aanvrager van dit festival en heeft er ook niets mee van doen.

Mark Vialle zegt in een interview met Dagblad de Limburger: “Ik heb inmiddels alle papieren voor het Bibob-onderzoek en voor de afhandeling van de subsidie van de Bantopa Party bij de gemeente aangeleverd. Ik wil alle medewerking verlenen en de onderste steen moet wat mij betreft boven komen. Maar het kwaad is inmiddels geschied. Drie grote evenementen (redactie: Wieërt Alaaif, Bantopa Party en Weert Swingt) zijn van de activiteitenkalender verdwenen.”

Burgemeester Jos Heijmans wil vandaag niet inhoudelijk reageren op deze kwestie.

BRONDagblad De Limburger
Vorig artikelStijging aantal faillissementen in Limburg
Volgend artikelUitgever René Malherbe (1942-2018), zakenman met gezag