Vierde editie van de Summit Logistieke Hotspots in Weert

Mooie cijfers, maar toch staan de logistieke hotspots voor tal van uitdagingen waar tijdens de vierde editie van de Summit Logistieke Hotspots volop over gediscussieerd zal worden. Uiteindelijke doel is om samen inspiratie op te doen voor het verder duurzaam ontwikkelen van de logistieke hotspot regio’s in Nederland met als hamvraag: “Moeten de logistieke hotspots op de schop?”

Thema’s die aan de orde komen zijn:

  • Het oplopende personeelstekort in de logistieke hotspots
  • Hoe gaan de logistieke hotspots om met de veranderende rol van mainport Rotterdam, ook wel het ‘Rotterdam Effect’ genoemd
  • Hoe huisvesten de logistieke hotspots de arbeidsmigranten?
  • Het gebrek aan grond voor nieuwe distributiecentra, herontwikkelingsopgave en oplopende huurprijzen
  • Multimodaal transport
  • De verduurzamingsopgave van distributiecentra, gaan we nu eindelijk circulair?
  • Gevolgen van de Brexit
  • En meer…

Kom donderdag 4 april aanstaande naar Weert en schuif aan bij de rondetafeldiscussies en discussieer samen met logistiek dienstverleners, verladers, ontwikkelaars, makelaars, wetenschappers, onderwijs en regiovertegenwoordigers over de laatste ontwikkelingen in de logistieke hotspots en wees gelijk ook getuige van de bekendmaking van de nieuwe Logistieke Hotspot van het Jaar.