Jubileumeditie Wieërt Alaaif gaat niet door

WEERT – Stichting Behoud van Beleving, de organisatie achter Wieërt Alaaif heeft op 23 januari van de burgemeester te horen gekregen dat er geen vergunning verleend wordt voor Wieërt Alaaif 2019 op 2 en 3 maart.

We zijn ten einde raad zegt de organisatie. “Alle evenementen zijn ten goede trouw voor, door en met Weerternaren georganiseerd. Het organiseren van een evenement in Weert valt niet mee, hierover waren we vanuit stichting Behoud van Beleving ook al in gesprek gegaan met de politieke partijen om te kijken of er bijvoorbeeld een evenementenloket te realiseren is voor ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen.”

Dagblad de Limburger meldt dat burgemeester Jos Heijmans in een brief aan Mark Vialle de voorzitter van de organisatie Stichting Behoud van Beleving stelt dat hij signalen heeft gekregen dat de ‘aangevraagde vergunning wordt gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten voordeel te behalen of om strafbare feiten te plegen’. De organisatie laat daarop weten geen idee te hebben waar deze verdenking op gebaseerd is.

Organisatie
De organisatie van Wieërt Alaaif was graag in gesprek gegaan met de gemeente om te kijken hoe, in welke vorm dan ook, Wieërt Alaaif 2019 toch door zou kunnen gaan. Helaas heeft de burgemeester verzoeken via verschillende wegen afgewezen in afwachting van een lopend onderzoek en kan het 5-jarige jubileum van Wieërt Alaaif hierdoor niet plaatsvinden op 2 en 3 maart. Om de financiële schade te beperken voor de bestuurders van de stichting wordt er gekeken om in ieder geval de artiesten onder te brengen bij andere evenementen op 2 en 3 maart.

Zwaar teleurgesteld
De organisatie is zwaar teleurgesteld in de gemeente Weert en het optreden van de burgemeester. Het directe gevolg is dat door de financiële schade die de stichting hierdoor oploopt de evenementen Wieërt Alaaif, Bantopa en Weert Swingt, waarbij de organisatie jaarlijks met vele vrijwilligers alle vrije tijd en energie in hebben gestoken, ophouden te bestaan.

Vorig artikelBekroonde film GRENSGEVAL van Peter Crins te zien in Leveroy
Volgend artikel1927 – Vastelaovundj met Wertha bier