Wedstrijdverslagen MEOS

NEDERWEERT/OSPEL – Dames 1: Zondag stond de wedstrijd tegen PSV op de planning. De vorige keer hadden wij met 24-23 gewonnen. Vandaag gingen we ook voor de winst.  Het startsein klonk om 19:15 in Eindhoven. Het eerste kwartier begonnen we heel erg sterk, we maakten doelpunten en de dekking stond ook goed.

Daarna zakten we in en gingen we de rust in met 13-12 in het voordeel van PSV. In de rust werd besproken dat we de dekking beter moesten organiseren en er meer voor moesten vechten. In de aanval moesten we doelgerichter gaan spelen en op snelheid doorgaan.

De start van de tweede helft was niet zo best. We hadden veel balverlies, die resulteerde in een snelle break vanuit PSV haar kant. We verbeterden ons en kwamen goed terug. Helaas kregen we op het verkeerde momenten 3x 2 minuten, waardoor we moeilijk bij bleven. Dit resulteerde in een uitslag van 27-22 in het voordeel van PSV.Komende zaterdag spelen we tegen Swift in Helmond om 20:00.

We hebben jullie support hard nodig!  Tot dan!

Dames 2:

Deze zaterdagavond speelden wij een thuiswedstrijd tegen de nr 1, BEVO. Kim voorspelde in de auto al dat er iets wonderbaarlijks ging gebeuren! De peptalk voor de wedstrijd ging vooral over FOCUS en de verdediging DICHT! En voor de verandering deden we ook nog eens wat er van ons gevraagd werd en kwamen we zelfs met 4-0 voor te staan. In het 2e gedeelte van de 1ste helft kregen we moeite met hun cirkel, maar we bleven knokken en we konden de voorsprong behouden. Ruststand 11-9.

In de 2e helft hadden we de cirkel in bedwang, maar gingen ze meer van afstand schieten. Hierdoor kwamen we in stand dichter bij elkaar en kwamen we zelfs op achterstand. Maar we knokten ons terug in de wedstrijd en bleven de rust behouden, waardoor we sterk zijn geëindigd. Eindstand 21-20, maar helaas penalty niet geteld.. 20-20.

D jeugd:

Vandaag stond de wedstrijd tegen BSAC op het programma. BSAC staat een positie boven ons, dus winst zou ons zicht geven op een klimmetje in het klassement. De vorige wedstrijd werd met 8-12 verloren dus als we vanaf het begin scherp waren, zat winst er zeker in. De eerste helft ging gelijk op, wat kleine foutjes in de verdediging, maar goede aanvallen zorgde voor een ruststand van 5-5. Na een aantal tips in de rust begon de 2e helft wat ik stroef. We kwamen met 7-5 achter te staan. Na wat wisselen stond de verdediging sterk. Goed samenspel en de laatste goal van Roos met nog 2 minuten op de klok zorgden er uiteindelijk voor dat we met een eindstand van 7-8 de punten mee naar Nederweert nemen!