Vastelaovendj vieren is een dure grap

REGIO – De gemiddelde carnavalist feest twee dagen en geeft circa 180 euro uit. 90 euro gaat gemiddeld op aan drank, 40 euro aan eten en 45 euro voor een pak, schmink en andere attributen. Dat blijkt uit een gisteravond uitgezonden aflevering van het tv-programma De Stand van Nederland.

Onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft meegewerkt aan het programma waarin de financiële huishouding van carnaval doorgelicht werd. In totaal geven de 1,5 miljoen carnavalsvierder 270 miljoen euro uit.

Horeca
Met name de horeca profiteert daar van. Als voorbeeld wordt een kleine kroeg in Den Bosch genoemd. Daar wordt gedurende carnaval een omzet van 25.000 euro gedraaid, bijna negen keer zoveel als de omzet tijdens vijf ‘gewone’ dagen.

Vorig artikelArie en Silvester terug in het theater!
Volgend artikelUrnentuin begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond opgeknapt