Urnentuin begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond opgeknapt

Tussen de Bergen in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – De urnentuin op de begraafplaats Tussen de Bergen wordt binnenkort opgeknapt. Rondom de urnengraven wordt vanaf maart een bodembedekker geplant zodat de urnentuin een groene en uniforme uitstraling krijgt.

Voorafgaand aan de opknapbeurt moeten de in de loop der jaren ontstane monumentjes rondom de urnengraven verplaatst of versoberd worden. Op de begraafplaats wordt een nieuw gedeelte gereserveerd waar meer ruimte is om de graven zelf te voorzien van spullen of planten en bloemen.

Nabestaanden
Bestaande urnengraven kunnen desgewenst daarheen verplaatst worden. In overleg met nabestaanden gaat de gemeente Roermond kijken wat gewenst is. Hiermee speelt de gemeente in op de wensen van nabestaanden en wordt de kwaliteit van de begraafplaats verder verbeterd.