Fundamenten Weerter gasfabriek blootgelegd

fundament voormalige gasfabriek Weert

WEERT – Aan de Werthaboulevard in Weert wordt momenteel volop gebouwd. Tijdens de grondwerkzaamheden is het fundament van de voormalige Weerter gasfabriek blootgelegd.

In 1907 krijgt Weert een eigen gasfabriek. De gemeentelijke gasfabriek verrijst aan de Zuid Willemsvaart. De Weerter gasfabriek wordt in 1930 onderdeel van het Gasdistributiebedrijf dat mijngas verdeelt. Voor dat mijngas worden de kolen via het kanaal aangevoerd.
Met de komst van aardgas in 1968, geleverd door de Gasunie, is de gasfabriek gedoemd te verdwijnen. De karakteristieke gebouwen zijn in de loop der tijd gesloopt.

Gasfabriek Weert ca. 1915

Park ZuydWillemsvaart
Aan de voormalige Industriekade van Weert verschijnt park ZuydWillemsvaert met halfvrijstaande woningen met patiotuin, ruime appartementen, watervilla’s en stadswoningen. Direct aan de nieuwe Werthaboulevard ontstaat zo een prachtige nieuwe woonomgeving. Een ambitieuze ontwikkeling, want de ruim 200 woningen en appartementen die hier gerealiseerd gaan worden, komen te liggen in een opvallend groene en waterrijke omgeving. Met de Zuid-Willemsvaart en een bruisende binnenstad op steenworp afstand.

Vorig artikelUrnentuin begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond opgeknapt
Volgend artikelPreensetreffe in de Hei-j op 20 februari