Tweede Kamerlid Rens Raemakers geeft lezing in Ittervoort

ITTERVOORT – Rens Raemakers geeft op 27 februari een lezing over zijn boek ‘Wèl positief blijven’ bij Bibliocenter Ittervoort. Hij zal zijn verhaal vertellen over hoe hij op achttienjarige leeftijd kanker kreeg en hoe hij daarmee omging.

Raemakers (1991) woonde in Neer. Hij was gemeenteraadslid in Leudal en is nu lid van de Tweede Kamer voor D66. Zijn boek ‘Wél positief blijven’ gaat over het leven, over eruit halen wat erin zit. “Want kanker is geen wedstrijd: het is een kwestie van pech of geluk. Je moet de ziekte doorstaan, je kunt het niet overwinnen.”

Rens Raemakers is achttien jaar als hij de schrik van zijn leven krijgt: hij heeft zaadbalkanker met uitzaaiingen. In zijn boek Wél positief blijven vertelt hij hoe hij omging met tegenslag, pijn en de groeiende kloof tussen hem en de rest van de wereld. Het boek gaat over het kostbare bezit van een gezond lichaam. Openhartig vertelt Rens de harde werkelijkheid van operaties, loodzware chemotherapie en stamceltransplantaties die uiteindelijk zijn leven redden.

Kanker is geen wedstrijd
Tijdens zijn ziekte hoorde hij vaak: ‘Rens, wel positief blijven’, ook toen hij doodziek was en de kans op overleving slechts dertig tot vijftig procent was. “Positief blijven heeft geen invloed op de genezing van kanker. Het is geen strijd die ik kon winnen, want kanker is geen wedstrijd: het is een kwestie van pech of geluk. Je moet de ziekte doorstaan, je kunt het niet overwinnen.” Hij hoopt dat hij met zijn verhaal  steun kan bieden aan mensen die ziek zijn of het moeilijk hebben.

Lezing
Woensdag 27 februari om 19.30 uur is Rens Raemakers te gast bij Bibliocenter in Ittervoort. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Begoniastraat 11 in Ittervoort in de school. De toegang is gratis.

Vorig artikelHet wordt tijd voor een restauratiefonds in Weert
Volgend artikelExtra 50.000 euro voor lift Wertha mouttoren