Succesvolle ‘avond van het landschap’ in Leudal

LEUDAL – Met een zaal vol geïnteresseerde bewoners en betrokken beleidsmakers is de landschapsbiografie van Neeritter-Ittervoort gepresenteerd door de stichting IKL. Het was een proces van onderop, waar we met burgers gekeken hebben naar wat voor hun belangrijk is in het landschap.

Door samen kennis te delen ontstaat waardering voor het landschap. Een landschapsbiografie legt de relatie tussen verschillende periodes uit de tijd met het landschap en zijn ecologische systeem in combinatie met de aardkundige waarden en (toekomstige) economische ontwikkelingen. Gemeente Leudal heeft met de landschapsbiografie een bouwsteen ontwikkeld voor de nieuwe omgevingsvisie van de gemeente.

Bewoners
De bewoners zijn in een drietal sessies met het IKL op pad geweest om het landschap te analyseren, waarbij de gemeente vooral op hun handen moest blijven zitten. De waardering van de burgers stond in de eerste fase voorop, daarna hebben we dit gecombineerd met de beleidsdoelen van de gemeente Leudal.

Benieuwd wat er precies is gebeurd? Kijk dan op www.ikl-limburg.nl om de biografie te downloaden. Neem voor meer informatie contact op met [email protected] onder vermelding van landschapsbiografie.

Vorig artikelHans van Breukelen gaf inspirerende lezing bij Antje van de Statie
Volgend artikelFlitspaal N280 Leudal levert 1,9 miljoen euro aan boetes op