Extra 50.000 euro voor lift Wertha mouttoren

Restant Wertha brouwerij Weert

WEERT – De gemeenteraad van Weert stemde woensdagavond in met een extra bijdrage van 50.000 euro (bovenop de eerder toegezegde 200.000 euro) voor een lift bij de mouttoren van de voormalige Wertha-brouwerij langs de Zuid-Willemsvaart. De twee Weerter ondernemers Ruud Koppens en Huub Raemaekers  willen de mouttoren kopen en daar een Wertha-museum, bierproeverij en bed & breakfast in vestigen.

De ondernemers kunnen de exploitatie alleen rond krijgen als de gemeente een bijdrage levert aan de lift die aan de zijkant van het pand gebouwd gaat worden. Alleen zo kan het beoogde bed en breakfast en het dakterras bereikt worden.

Volgens Joost Wiezer van  VVD-fractie was daarmee sprake van ongeoorloofde overheidssteun. De partij stelde voor de bijdrage van 50.000 euro te schrappen. Wethouder Van Eijk voerde aan dat er met de lift ook een maatschappelijk doel gediend is en er zodoende geen sprake is van overheidssteun. De overige partijen stemden daarmee in, waardoor de ondernemers verder kunnen met hun plannen voor de mouttoren.

Van Eijk gaf verder aan dat de toren „mooi ingepast” zal worden in de woningbouw in het gebied aldus dagblad ‘De Limburger’.

Vorig artikelTweede Kamerlid Rens Raemakers geeft lezing in Ittervoort
Volgend artikelHans van Breukelen gaf inspirerende lezing bij Antje van de Statie