Lezing Charles Groenhuijsen in Weert: ‘Optimisten hebben de hele wereld’

Lezing Charles Groenhuijsen 21 februari Bibliocenter Weert: ‘Optimisten hebben de hele wereld’

WEERT – Volgens voormalig NOS verslaggever Charles Groenhuijsen is er in Nederland onnodig veel onzekerheid en angst over de toekomst. Daarover gaat zijn nieuwste boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’. Grijp je kans, hij gaat graag hierover met het publiek in discussie. Donderdag 21 februari om 20.30 uur is Charles Groenhuijsen te gast bij Bibliocenter  in Weert. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden

Veel gaat goed in de wereld. En nog nooit hadden zoveel mensen zoveel invloed op hun eigen leven. Toch zijn veel mensen bang. Ze verliezen controle en vertrouwen en dat maakt hen boos en pessimistisch. Media spelen daar handig op in. “Het enige wat nog beter verkoopt dan seks is angst”, aldus een journalist.

Groenhuijsen biedt een andere kant. Hij heeft zijn eigen variant op de uitdrukking ‘brutalen hebben de halve wereld’. Laten we wat meer positief denken. Optimisme en geluk overkomen ons niet. Het is een keuze voor negatief of positief denken.”

Charles Groenhuijsen (1954) heeft heel wat boeken op zijn naam staan over de Verenigde Staten en Nederland. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

VIAwww.bibliocenter.nl
Vorig artikelHouten sociale huurwoningen Sportstraat Leuken
Volgend artikelWeert toetst haalbaarheid initiatieven huisvesting arbeidsmigranten