D66 eist maatregelen na brand Dutch Green Carbon

NEDERWEERT – D66 is geschokt door de brand vannacht bij Kargro / Dutch Green Carbon in Nederweert. Dit lijkt volgens D66 geen op zichzelf staand incident. Daarvoor is er bij dit bedrijf en ook bij andere afvalverwerkers al teveel gebeurd. Kargro vraagt om striktere regulering, net als de hele recyclingbranche. 

‘Voorop staat dat het bedrijf zelf verantwoordelijk is voor de brand en de daarmee gepaard gaande overlast, milieuschade en economische schade die de brand veroorzaakt heeft. Het is wel zo dat Kargro gebruik heeft gemaakt van te goedgelovig en lankmoedig optreden van de provincie Limburg’, volgens Martin van Montfort fractievoorzitter van D66 Nederweert . ‘Het belangrijkste is dat de provincie niet langer toestaat dat een recyclingbedrijf buiten de vergunning om met bedrijfsprocessen experimenteert. Bij Kargro was dat het geval en het bedrijf moet nu direct worden stilgelegd.’

D66 statenlid Hans van Wageningen: ‘D66 Limburg wil ook weten welke voorwaarden zijn gesteld aan de leningen die het bedrijf van het Limburgs Energiefonds en LIOF heeft gekregen. Terugbetaling van die lening moet direct opeisbaar zijn als het bedrijf zich niet aan zijn vergunningen houdt. Zeker bij recyclingbedrijven moeten LIOF en LEF hier op letten. Provinciale Staten van Limburg hebben afgesproken dat de politiek zich niet bemoeit met individuele leningen van het LEF, behalve als de zaak politiek gevoelig ligt. Die gevoeligheid is wat D66 betreft voorlopig bij alle recyclingbedrijven aan de orde.’

 

Vorig artikelJohn Giesen nieuwe projectmanager gebiedsontwikkeling OML
Volgend artikelBurgemeester Roermond sluit saunaclub Yin Yang