Burgemeester Roermond sluit saunaclub Yin Yang

Foto interieur Yin Yang Roermond | bron website https://yinyang.nl

ROERMOND – Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.

Het besluit is gebaseerd op artikel 13b van de Opiumwet, bekend als de Wet Damocles. Die wet is bedoeld om maatregelen te nemen na een drugsvondst boven de norm voor eigen gebruik. Bij een inval bij Yin Yang door de politie op 26 november 2016 is zo’n drugsvondst gedaan. Er werden op diverse plaatsen verdovende middelen aangetroffen. Dat noodzaakte de burgemeester tot sluiting. Het bedrijf stapte vervolgens naar de rechter. Na twee jaar is die juridische procedure tot een afronding gekomen met een uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze rechter stelde op 16 januari jl. de burgemeester in het gelijk.

Zorgen over drugshandel
Burgemeester Donders-de Leest: “Ik maak mij grote zorgen over de effecten van drugshandel op de samenleving. Het is in veel gevallen schadelijk voor de volksgezondheid en de drugshandel brengt ongewenste en gevaarlijke criminele activiteiten met zich mee. Daarom heb ik dit bedrijf een maatregel opgelegd in overeenstemming met de aangetroffen drugs. Als de hoogste rechter mijn besluit vervolgens in stand laat, dan breng ik dat besluit uiteraard ook tot uitvoering.”

Vorig artikelD66 eist maatregelen na brand Dutch Green Carbon
Volgend artikelCultuurhistorische inventarisatie Cranendonck