Beroepenfeest Weert On Stage in Franciscus Huis

WEERT – Op 12 februari zullen meer dan 200 beroepsbeoefenaren tijdens het Beroepenfeest Weert On Stage in het Franciscus Huis op zoek gaan naar sterretjes in de ogen van VMBO-leerlingen. Beroepsbeoefenaren zullen in gesprek gaan met deze VMBO-leerlingen om ze warm te maken voor hun vak en te investeren in de toekomst.

Zowel de bouwvakker als de notaris is aanwezig want het gaat erom dat onze leerlingen verliefd worden op een vak wat ze leuk vinden door in gesprek te gaan met een professional en het zelf te ervaren. Na zo’n gesprek zien zijn er vaak sterretjes in ogen van leerlingen te zien, omdat ze graag bij dat bedrijf op de Doe Dag terug willen komen om een keer achter de schermen te ervaren wat het precies inhoudt om dat vak uit te oefenen.

Beroepenfeest
Ook zullen dit jaar voor het eerst docenten het Beroepenfeest betreden en in gesprek gaan met deze zelfde beroepsbeoefenaren. Om zo nog meer het onderwijs te verbinden met het lokale bedrijfsleven. De organisatie vindt dat dromen over je toekomst een feest mag zijn.