Woonwensenonderzoek woonwagengemeenschap uitgevoerd

Foto burgemeester arno Verhoeven met afgevaardigden woonwagengemeenschap.

LEUDAL – De afgelopen maanden hebben twee beleidsmedewerkers van de gemeente Leudal een woonwensenonderzoek uitgevoerd onder de bewoners van alle woonwagenlocaties in de gemeente.

Een van de beleidsmedewerkers vertelt: “We zijn met de bewoners in gesprek gegaan om de behoefte aan standplaatsen inzichtelijk te krijgen, de woonwensen te bespreken en ook de verdere situatie in beeld te brengen. Uit de gesprekken hebben we veel informatie kunnen ophalen.”

Bezoek
Op maandag 28 januari brachten bewoners van de woonwagengemeenschap een bezoek aan burgemeester Arno Verhoeven om hier verder over te praten. De uitkomsten van de gesprekken worden de komende maanden nog verder uitgewerkt om de situatie van de woonwagengemeenschap goed in beeld te krijgen. Dit gaat samen met het “Beleidskader gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid” van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de basis vormen voor het opstellen van het nieuwe woonwagenbeleid in Leudal. De beleidsmedewerker vertelt: “We blijven in gesprek met de woonwagenbewoners om de voortgang van het proces, het komen tot nieuw woonwagenbeleid, te bespreken.”

Gesprekken positief verlopen
Burgemeester Arno Verhoeven: “De gesprekken met de bewoners verlopen positief. Men is bereid mee te werken en mensen begrijpen ook dat de vele uitdagingen niet in één dag op te lossen zijn. De eerste stappen zijn gezet, door met elkaar het gesprek aan te gaan en te blijven. Alleen zo kunnen we toewerken naar een woonwagenbeleid, waar iedereen zijn bijdrage aan heeft kunnen leveren.”

Demonstratie
In oktober 2018 organiseerden woonwagenbewoners in de gemeente Leudal een demonstratie. Hiermee vroegen ze aandacht voor het tekort aan standplaatsen. De gemeente Leudal is daarover in gesprek gegaan met enkele bewoners van de lokale woonwagengemeenschap.

In dit gesprek heeft de gemeente toegezegd de woonwensen van de woonwagengemeenschap te inventariseren en ook de verdere situatie in beeld te brengen. Deze gesprekken zijn de afgelopen maanden gevoerd. De inhoud wordt gebruikt om uiteindelijk een weloverwogen lokaal woonwagenbeleid te kunnen opstellen.

Vorig artikelTijs pakt brons bij eerste plaatsingswedstrijd NK
Volgend artikelVirgil Nagel met paaldansact door in Holland’s Got Talent