Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


2,5 uur bereidingstijd


Recept van Trix Meulen-van Kimmenade

Ingrediënten

 • 4 kalfsschenkels
 • 3 eetlepels slaolie
 • 100 gram winterwortel
 • 100 gram bleekselderij
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 100 gram bloem
 • 100 gram margarine
 • 1 laurierblaadje
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 200 gram ontvelde tomaten
 • ½ liter droge witte wijn
 • ½ liter runderbouillon
 • peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een pan. Bestuif de schenkels met bloem en wentel ze in de olie. Haal de schenkels uit de pan en laat rusten. Strooi de rest van de bloem en de fijngesneden groenten in de pan. Bak alles licht aan.
Voeg beetje bij beetje de margarine toe. Voeg eveneens het laurierblaadje, de gesnipperde ui en de tomatenpuree in de pan toe. Breng langzaam aan de kook en leng aan met de wijn en de bouillon.
Je verkrijgt extra smaak door een beetje citroensap, gemalen tijm of in plakjes gesneden champignons aan de saus toe te voegen.
Leg de schenkels in de saus en schep om. Sluit de pan af met een deksel en laat het vlees in circa 2 uur gaar worden. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Serveer met spaghetti aglio e olio.

Wijntip!

[vc_btn title=”Neem een kijkje bij Wijnhuis Weert” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert.nl%2F||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Trix Meulen-van Kimmenade
Beroep P.A. Cor Meulen
Geboren Op 8 februari 1957 te Weert
Woont In Kinrooi
Ouders Emke van Kimmenade en Bep van Kimmenade-Wullems
Tweede vader Springruiter Fritz Ligges
Getrouwd met Cor Meulen
Moeder van Roy en Jorn
Oma van Guilherme, Enzo en Brenno
Was Dierenartsassistente en Springamazone
Hobby Rally rijden
Kooktip Liefde gaat door de maag
Lost alles op met Kokosolie
Lust geen Suikerspin
Heeft Hechte band met haar zussen

Trix Meulen(57)
De navigator uit Weert die alles oplost met kokosolie en gek is op paarden, duiven en kreeft.

 

Favoriete gerecht “Ossobucco maakte mijn moeder vroeger voor mijn vader klaar. Nu maak ik dit gerecht graag klaar voor mijn man Cor. Liefde gaat door de maag.”
Bijzondere soep “Als ik terugdenk aan vroeger moet ik denken aan de duiven van mijn vader. Mijn vader was vroeger duivenmelker. Mijn moeder maakte vroeger heerlijke soep van de gediskwalificeerde duiven.”
Papa’s kindje “Ik ben met zes jaar begonnen met paardrijden. Mijn vader heeft zijn hobby opgegeven voor mijn nieuwe hobby. Hij ging mee naar de stal en naar concoursen. Wij waren onafscheidelijk.”
Tweede vader “Ik was als springamazone niet onverdienstelijk. Ik werd getraind door de internationaal bekende springruiter Fritz Ligges. Ik heb bij hem in huis gewoond en hij heeft zich persoonlijk over mij ontfermd. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd. Bij hem kreeg ik ook les van de springruiters Paul en Alwin Schockemöhle. Mooie momenten waar ik graag aan terug denk.”
Hobby “Mijn man Cor en ik organiseren vaak niet-competitieve rally’s. Mijn man is de chauffeur en ik ben de navigator. Wij gaan dan op pad met onze Alvis. Ik ben dol op die auto, maar ik mag er van Cor niet aankomen.”
Hechte band “Mijn zussen Reny Leurs, Mathea Spilt, Gerlies Dils en ik organiseren vaak een gezamenlijke activiteit. Dan is het lachen, gieren, brullen. Ik hoop dat wij nog heel lang van elkaar kunnen genieten.”
Trots op “Ik ben trots op mijn beide zonen, schoondochters en kleinkinderen. Wij zien elkaar regelmatig. Niets boven een goede familieband.”
Speelgoed van vroeger? “Ik speelde vroeger niet binnen. Ik speelde altijd buiten. Toen ik opgroeide, was ik altijd bij mijn paarden. Het enige wat ik wel nog bewaard heb van vroeger zijn mijn knuffels van Steiff. Die zullen uiteindelijk mijn kleinkinderen krijgen.”
Nooit doen “Ik zal nooit stoken in een goed huwelijk. Ik zal nooit een concert van de Toppers bezoeken. Ik zal nooit naadkousen aantrekken. Ik zal nooit met krulspelden boodschappen gaan doen. Ik zal zeker nooit Nordic Walking leuk gaan vinden.”
Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken? “Je mag mij ’s nachts wakker maken voor de ambachtelijke Kurrieworst met warme Kurriesaus van Van Dils. Mijn nichtje Nicole Dils zet de jarenlange traditie van de familie Dils voort. Deze worst kan men nu verkrijgen bij Cafetaria Plein 20 en bij Saes Groenten en Bloemen in Weert.”
Kermis in Weert vroeger “Kermis in Weert betekende ook vroeger feest. Op kermiszondag kwam de familie bijeen en genoten wij van de versgebakken vlaai van mijn moeder. Met kermis kreeg je nieuwe kleding en een kermiscentje van je ouders. Kermis begon altijd bij Hotel-Café-Restaurant ,,De Vesper” op de Korenmarkt.  Mijn ouders dronken met andere duivenmelkers een borrel en wij kinderen gingen dan de kermis op. Als alle centen op waren, gingen wij terug naar Hotel ,,De Vesper” voor nog meer centen. Gelukkig waren mijn ouders en sommige andere volwassenen een paar borrels verder en was iedereen ons financieel goed gezind.”

Lust niet op de kermis “Ik lust geen suikerspin. Als ik vroeger naar de kermis ging, dan waren de oliebollen favoriet en uiteraard als afsluiter een frietje met kurrieworst bij Dils.”
Irritant “Irritant is de verkoopster in een kledingzaak die gelijk in je nek staat te hijgen. Irritant is dat Cor constant moet zappen. Ontzettend irritant zijn achterbakse mensen.”
Claustrofobisch? “Niet grappig is als de lift blijft hangen, dan krijg ik het Spaans benauwd. Niet grappig is als de toiletdeur na een toiletbezoek in een restaurant niet meer open gaat, dan krijg ik spontaan last van claustrofobie. Vreemd is dat ik nooit last heb van claustrofobie in een pashokje van een mooie modezaak.”
Verslaafd aan “Ik ben onder andere verslaafd aan bolognese chips, muntendrop en After Eight. Als ik er éénmaal aan begin, ben ik moeilijk te stoppen.”
Lievelingswinkels “Ik kom graag bij Cramers van Asten en bij Anne Belle Mode Weert. Bij Cramers van Asten voor het modemerk Marccain. Monique Cramers weet precies waar ik van hou en wat mijn stijl is. In deze winkel word je altijd verwend met een glaasje prosecco. Ook kom ik graag bij Anne Belle Mode Weert voor het modemerk Moschino. Ik ben erg gecharmeerd van de zwart witte stijl van Gaby Croonen. Gaby is altijd even gastvrij, even vriendelijk en de koffie is er altijd bruin.”
Bijzondere plek in Weert “Een bijzonder plek voor mij in Weert is de tuin van voormalig burgemeester Breekpot. Daar kreeg ik namelijk mijn eerste zoen van mijn man.”
Nooit wegdoen “Ik heb de trouwring van mijn vader laten omsmelten. De ring heeft nu de gestalte dat ik zowel mijn moeder als mijn vader in herinnering om mijn vinger draag.”
Prince Charming “Mijn man heeft mij eens zomaar verrast met een ring onder mijn kussen. Mijn echtgenoot weet mij als geen ander te verrassen.”
Lievelingswinkels “Ik kom graag bij Cramers van Asten en bij Anne Belle Mode Weert. Bij Cramers van Asten voor het modemerk Marccain. Monique Cramers weet precies waar ik van hou en wat mijn stijl is. In deze winkel word je altijd verwend met een glaasje prosecco. Ook kom ik graag bij Anne Belle Mode Weert voor het modemerk Moschino. Ik ben erg gecharmeerd van de zwart witte stijl van Gaby Croonen. Gaby is altijd even gastvrij, even vriendelijk en de koffie is er altijd bruin.”
Bijzondere plek in Weert “Een bijzonder plek voor mij in Weert is de tuin van voormalig burgemeester Breekpot. Daar kreeg ik namelijk mijn eerste zoen van mijn man.”
Nooit wegdoen “Ik heb de trouwring van mijn vader laten omsmelten. De ring heeft nu de gestalte dat ik zowel mijn moeder als mijn vader in herinnering om mijn vinger draag.”
Prince Charming “Mijn man heeft mij eens zomaar verrast met een ring onder mijn kussen. Mijn echtgenoot weet mij als geen ander te verrassen.”

Vorig artikelKennis maken met hockey? Schrijf gratis in voor het Funkey Fiësta
Volgend artikelStart bouw vijf patiowoningen op Laarveld