Tijs pakt brons bij eerste plaatsingswedstrijd NK

WEERT/TILBURG – Op zondag 20 januari was het NK-seizoen voor Tensor Turnen gestart met een plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Alle heren uit de benjamin talenten, 2e en 3e divisie van Limburg, Brabant en Zeeland kwamen die dag bij elkaar om te strijden voor het felbegeerde NK-ticket. Deze plaatsingswedstrijden waren in Sporthal T Kwadraat in Tilburg.

Tijdens de eerste wedstrijd was het de beurt aan de jongste heertjes, de benjamins. Hier mochten Kevin van der Heijden, Rune Faber en Tijs Salmans de Tensor eer verdedigen. Voor alle drie de jongens was dit de eerste echte grote wedstrijd en dat was super. Deze kereltjes werden overladen met indrukken, de grote zaal, de vele jongens wow! Er werd heel netjes geturnd maar helaas lukte het niet altijd net zo mooi als het op de trainingen lukt. Het was dan toch ook wel allemaal heel erg spannend. Op het einde van de wedstrijd was de grote verrassing dat Tijs zowaar de 3e plek had behaald. Kevin werd 9e en Rune uiteindelijk 11e. Ze hebben alle drie super goed hun best gedaan. Op hetzelfde moment was er ook de kwalificatiewedstrijd voor de instappers 2e divisie. Hier deden Kiano van de Laar, Pim Kirkels en Thomas De Leeuw voor Tensor mee. Voor Thomas was het ook zijn eerste grote wedstrijd. Er waren heel veel goede momenten. Zo had hij een van de hoogste punten van alle jongens op brug. Hij heeft uiteindelijk de 27e plaats behaald. Kiano die al rustig een ervaren turner genoemd kan worden, deed het heel goed op zijn lievelingstoestellen sprong en vloer. Daar doet hij met de beste turners mee. Op de andere toestellen ging het moeizamer. Uiteindelijk behaalde hij een mooie 18e plek. Pim de meest ervarene van de drie turnde een mooie stabiele wedstrijd. Op brug ging het even wat minder maar dat compenseerde hij op de andere oefeningen. Na enkele mooie oefeningen behaalde hij een 11e plek. Top gedaan heren. In de tweede wedstrijd waren de oudere jongens aan de beurt: Leonard Buchnitzki , Sef Jungheim en Wouter van den Brandt. Alle jongens hebben dit jaar een promotie gemaakt. Het was dus heel spannend om te weten waar ze nu qua niveau stonden.

Leonard, die in de pupil 3e divisie uitkwam, heeft de laatste weken heel veel bijgeleerd. En warempel, al die nieuwe dingen lukte zondag ook nog! Met de spanning en de zenuwen in zijn lijf behaalde Leonard een mooie 7e plaats.

Voor Sef begon de wedstrijd iets minder. Zijn eerste toestel was direct zijn minst favoriete toestel: de brug. Gelukkig liep het toch best aardig en kwam hij ongeschonden door de oefening heen. Het inturnen op de rek verliep daarna ook nog wat stroefjes. Maar toen de wedstrijdbeurt eenmaal begon stond hij er gewoon met een mooie stabiele oefening. Op voltige ging het helaas mis, hij viel van de paddenstoel. Uiteindelijk beëindigde hij de wedstrijd met een mooie schroef op sprong. Een verdiende 7e plek was het eindresultaat.

Voor Wouter begon de wedstrijd juist heel erg lekker! Een super strakke brugoefening, met een van de topscores van de dag. Wouter turnde een stabiele wedstrijd. Op het laatste toestel, sprong, raakte hij tijdens de afzet de beschermrand van de plankoline waardoor een veilige afzet niet mogelijk was. Toch lukte het hem om er een salto uit te persen en op zijn voeten te landen, waardoor hij toch een geldige sprong had. Uiteindelijk was de wedstrijd genoeg voor een prima 6e plek. De inzet werd beleend met mooie resultaten.

Op 10 februari is de volgende plaatsingswedstrijd in Weert. Dan zullen de heren weten of ze de volgende ronde hebben gehaald.
Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelOpening Kinderdagverblijf Inie-Mini Altweerterheide
Volgend artikelWoonwensenonderzoek woonwagengemeenschap uitgevoerd