Viering Maria Lichtmis in de Martinuskerk

WEERT – Op zondag 3 februari wordt in de Dekenale St.-Martinuskerk van Weert Maria Lichtmis gevierd. Deze plechtige hoogmis start om 10.00 uur. Het Groot Sint Martinuskoor zingt Missa brevis a tre voce van M. Haydn.

Deze viering krijgt een extra feestelijk tintje door de aanwezigheid van de broedermeesters, Mariadraagsters, bruidjes en pages. Traditioneel onderdeel van de viering is de lichtprocessie door de kerk.

Viering
Eigenlijk heet Maria Lichtmis ‘de opdracht van Jezus in de Tempel’. Maria en Jozef brachten hun eerstgeboren zoon veertig dagen na de geboorte naar de tempel om Hem aan God op te dragen. De oude Simeon die in de tempel aanwezig was, noemde Jezus “het Licht dat alle volkeren verlicht”. Tijdens het bidden van de rozenkrans op maandag en zaterdag wordt deze gebeurtenis herdacht als het vierde Blijde Geheim.

Iedereen is van harte welkom op 3 februari 2019 om 10.00 uur in de St.-Martinuskerk in Weert om dit samen te vieren.

Vorig artikel‘Maak van Limburgs een officiële regionale taal’
Volgend artikelActiviteiten bij containerhaven in Budel liggen stil