Activiteiten bij containerhaven in Budel liggen stil

De haven bij Budel. Foto: Google Maps

BUDEL/WEERT – Er zijn geen activiteiten bij de containerhaven langs de Zuid-Willemsvaart tussen Weert en Budel. Doordat er verzuimd is een aantal vergunning aan te vragen bij Rijkswaterstaat is de haven sinds dit jaar niet meer in gebruik.

Dat meldt De Limburger. Rijkswaterstaat heeft gedreigd met een boete. Want de exploitant van de haven, GVT in Tilburg, heeft geen vergunning aangevraagd voor de aanleg van verharding voor de opslag van containers, het graven van een sloot en de aanleg van retentiebekken.

Mogelijkheden
Rijkswaterstaat stelt dat GVT twee mogelijkheden: of de veranderingen worden gelegaliseerd en er wordt alsnog een vergunning aangevraagd, of GVT moet de werkzaamheden ongedaan maken. Er is een begin gemaakt met de aanvraag van de vergunning. Daar moet nog een besluit over genomen worden.

Vorig artikelViering Maria Lichtmis in de Martinuskerk
Volgend artikelCarnavalsbal voor kinderen bij Café de Prins