Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


8 uur bereidingstijd


Recept van Karin Bekelaar-Maas

Ingrediënten

800 gram poulet van hert
10 kleine uitjes, fijngesneden
3 paprika’s rood, geel en groen
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 dl hot tomatenketchup
1 pot wildfond
1 tablet runderbouillon
Dijon Mosterd
Verse tijm
Zwarte peper
Zout
1 flinke scheut Madeira
Worcestersaus
1 potje zure room
1 scheutje cognac

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Bereiding

Kruid het vlees royaal met peper, zout en tijm, smeer het vlees vervolgens in met de mosterd. Verhit de boter en bak het vlees bruin op hoog vuur.
Fruit in een andere pan de fijngesneden ui, de knoflook en de paprika’s. Voeg de wildfond en de tablet runderbouillon toe. Laat het geheel even sudderen.
Voeg de groenten bij het vlees. De hoeveelheid groenten zou ongeveer evenveel moeten zijn als de hoeveelheid vlees. Voeg de ketchup toe om de saus te binden.
Laat het geheel 2 uur sudderen op laag vuur of gaar het gerecht in de oven gedurende 5 tot 6 uur op een lage temperatuur van 90 °C.
Voeg de madeira, cognac en worcestersaus toe naar smaak.
Bind de saus met de zure room. Serveer het gerecht met tagliatelle en een frisse salade.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Wijntip!

[vc_btn title=”Neem een kijkje bij Wijnhandel Weert” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert.nl%2F||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Karin Bekelaar-Maas
Beroep P.A. Wim Bekelaar
Geboren Op 17 februari 1959 te Weert
Woont In Kinrooi
Ouders Harrie Maas en Jeanne Maas-Saes
Getrouwd Met Wim Bekelaar
Moeder van Kim, Jeroen, Lisa en Daan
Dol op Ketchup, chocolade, wild, vis en vier op één rij
Opleiding HBO Creatieve Therapie
Heeft op haar naam staan De marathon van New York in 2007
Bijzonder lied Ai ai Olga
Geeft veel om Chocoprins

 

weer of geen weer
de jacht gaat altijd door

Favoriete gerecht “Dit gerecht heb ik geleerd van mijn moeder. Wat ik lekker vind aan dit gerecht, is dat de hertenragout geen uitgesproken wildsmaak heeft. Het gerecht heeft een klein pittig randje. Ik serveer er altijd tagliatelle bij, dat is lekkerder dan de klassieke aardappelpuree. Handig is dat je het ruim van tevoren kan klaarmaken en dus zo kunt opdienen als je gasten aan tafel zitten.”
Bijzondere vrouw “Ik vind mijn moeder een bijzondere vrouw. Zij stond altijd voor ons en voor mijn vader klaar. Zij was moeder van negen kinderen en mijn broertjes waren bepaald geen lieverdjes. Onze kleding maakte zij zelf. Daarnaast kwam mijn vader thuis met zakenrelaties op onmogelijke tijden. Niets was haar teveel, zij maakte zo een heel diner klaar. Op zondagmorgen moesten wij altijd met een nuchtere maag naar de hoogmis. Daarna kregen wij van mijn moeder biefstuk met brood. Lekker soppen met het brood in de pan. Niemand kan zo goed biefstuk bakken als mijn moeder.”
Bijzondere mannen “Mijn vader stierf toen ik zeventien jaar was. Ik heb hem veel te kort gekend. Hij was altijd druk met zijn werk. Doordeweeks zag ik hem nauwelijks, maar in de vakanties was hij er wel voor ons. Ik heb gelukkig nog vele mooie herinneringen aan hem. Ik vind het bewonderenswaardig wat hij heeft bereikt als ondernemer. Zeker als je bedenkt dat hij de lagere school niet eens heeft afgerond. Mijn broers hebben de zware verantwoordelijkheid op zich genomen het bedrijf voort te zetten.”
Chocoprins “Mijn man Wim heeft een chocoladefabriek. Thuis word ik omgeven door vele zoete verleidingen en mooie chocolade wensrepen. Vooral de melkchocolade repen met  pralinévulling zijn erg lekker.”
Vier op een rij! “De kinderen zijn onze grote trots. Mijn dochter Kim studeert Geneeskunde en mijn dochter Lisa heeft de Kunstacademie afgerond. Twee dochters met verschillende ambities die beiden hard aan de weg timmeren. Mijn beide zonen zijn ook totaal verschillend. Jeroen maakt zijn keuzes weloverwogen, kijkt de kat uit de boom en laat zich niet snel iets op de mouw spelden. Daan is ons feestbeest en tegelijkertijd een zeer sociaal dier. Hij staat altijd voor een ander klaar.”
De jacht “Een traditie binnen onze familie is de jacht. Wij mochten van kinds af aan met mijn vader mee op jacht. Weer of geen weer, de jacht gaat altijd door. Wij hebben laatst bewust een kooksessie georganiseerd onder leiding van mijn moeder. Haar wildrecepten staan niet in de computer, zij heeft ze allemaal in haar hoofd opgeslagen. Het werd tijd om deze bestanden te converteren.”
Nooit doen “Ik zal nooit een tangaslip dragen. Ik ga niet graag met mijn billen bloot. Ik zal ook nooit topless zonnebaden. Sommige zaken blijven gewoon privé.”
Onmisbaar in de keuken “Onmisbaar in de keuken is tomatenketchup. Altijd standaard in de koelkast. Als je blond bent en veel tijd doorbrengt in het zwembad, slaan je haren groen uit. Je moet dan de haarpunten inmasseren met ketchup. Laat het 10 minuten inwerken en spoel de ketchup vervolgens zorgvuldig uit. Deze behandeling dien je één week later te herhalen. Maar ketchup gebruik ik ook als bindmiddel. Mijn vleesjus bind ik namelijk met tomatenketchup in plaats van maïzena. Tomatenketchup geeft een lekkere zoete smaak aan de jus. Tomatenketchup is een zeer veelzijdig product.”
Droomzaterdag in Cannes “Ik word wakker in Cannes en maak snel mijn dochters wakker voor het ontbijt. Na het ontbijt gaan wij samen winkelen zonder de mannen. Wij lopen al winkelend richting het strand en gaan dan lunchen bij L’Ondine. Na de lunch is het tijd voor een dutje op het strand bij Hotel Martinez. Ik dommel langzaam weg met het geluid van de golven op de achtergrond. Wij worden wakker gemaakt met een emmer water door de mannelijke helft van ons gezin. Het wordt tijd om op te staan en op te frissen voor de avond. Onze bestemming is Île Sainte-Marguerite. Het is een bijzonder mooi eilandje in de Middellandse Zee, vlak voor de kust bij Cannes. Wij gaan lekker uit eten bij la Guérite met onze voeten in het zand.”
Vrolijk lied “Ai ai Olga, als jij van mij niet houdt…..Een lied dat wij vroeger altijd zongen op familiefeestjes.”
Zoete herinneringen “Toen ik elf jaar was, zijn wij verhuisd naar Frankrijk. Eigenlijk was het een grote zomervakantie die twee jaar heeft geduurd. Wij kregen heel veel familie en vrienden op bezoek uit Nederland. Iedere morgen ging ik zwemmen in de zee, zelfs in februari. Wij maakten in die tijd veel uitstapjes, zoals wandelen tussen de rotswanden van de Gorges du Verdon. Wie ook altijd op bezoek kwam was tante Iet Gerits. Ieder bezoek was een feest. Snoepen, verkleedpartijen, kletsen en lachen. Als ik aan tante Iet denk, dan denk ik aan haar humor en haar positieve levenshouding.”
Huwelijkstip “Kaart niet met je eigen man, zo voorkom je eindeloze discussies.”
Levensmotto “Sta met twee benen op de grond, met poeha bereik je niets.”

Vorig artikelStamtäöfelke aflevering 37: Juzzesmiranta!
Volgend artikelKom buurten in het Taalcafé bij de bieb