Tips om jouw auto te verkopen in Midden-Limburg

Bron: Shutterstock

REGIO – Het aantal tweedehands auto’s dat in Nederland jaarlijks wordt verkocht, is in 2018 gestegen. In 2018 werden er in ons land bijna 1,9 miljoen tweedehands auto’s gekocht. De verkoop groeide met bijna 48.000 auto’s. Ook in Midden-Limburg liep de autoverkoop vorig jaar op rolletjes. Wellicht ben jij als Limburger van plan om dit jaar jouw persoonlijke auto te verkopen. Waar moet je dan allemaal op letten om jouw wagen snel en voor een leuke prijs kwijt te raken? Doe jouw voordeel met de tips die hieronder staan.

Bepaal de juiste prijs
Door jouw auto goed te vergelijken met andere te koop staande auto’s kun je een goede waarde-inschatting maken van hoeveel jouw auto kan opleveren. Via online autoverkoopsites kun je jouw bolide qua bouwjaar, model en type, aantal kilometers en apk behoorlijk goed vergelijken en zo een precieze prijsinschatting maken. Vervolgens kun je jouw auto ofwel laten doorverkopen via een garage, of zelf op een autowebsite te koop aanbieden. Meestal is het zelfstandig online verkopen het voordeligste, omdat garages extra kosten maken doordat ze de auto voor doorverkoop vaak grondig controleren en oppompen. Maar wie een beetje handig is,  kan dit natuurlijk zelf doen of dit oplossen door een nieuwe apk te regelen. Dat maakt de auto in de verkoop al meteen een stuk aantrekkelijker. Wanneer je jouw auto wilt inruilen, kan een garage overigens wel voordelig en gemakkelijk zijn. Je krijgt dan ook een mooie korting op de nieuwe auto.

Zorg voor een schone auto
Als je jouw tweedehands auto te koop zet, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk kwijtraken. Zorg er daarom voor dat de auto zowel van binnen en van buiten goed schoon is en fris ruikt. Was de buitenkant tot deze mooi glimt, stofzuig de auto van binnen en garandeer zo ook een frisse binnenkant.

Proefrit en bezichtiging
Maak met de potentiële koper sowieso een proefrit. Dat schept vertrouwen en helpt de koper een inschatting te maken of de auto rijdt zoals verwacht. Natuurlijk kun je verwachten dat er vragen zijn over de staat van de auto. Beantwoord die vriendelijk en rustig. En geef de geïnteresseerde persoon ruimschoots de tijd om het exterieur en interieur van de auto te bekijken. Vaak kan de houding van de verkoper het verschil maken tussen een deal of het afketsen van de koop. Wie dit beseft, staat al op voorsprong en bereidt zich goed voor.

Auto overschrijven na de verkoop
Wanneer je de occasion hebt doorverkocht, eventueel na een stukje afdingen door de koper, is het nog nodig om de auto over te schrijven. Pas nadat de verkoper en koper de auto overschrijven, wisselt deze officieel van eigenaar. Ga samen met de koper naar het postkantoor om een tenaamstelling en vrijwaringsbewijs te regelen, zodat het kenteken officieel op naam van de koper komt te staan. En regel natuurlijk voor die tijd de betaling. Dat kan handje contantje of via een overboeking.

Vorig artikelConcordia-Küster-taart in jubileumjaar bakkerij en fanfare
Volgend artikelJamie Dankers nieuwe jeugdprinses V.V. De Schäöpkes