Profielschets nieuwe burgemeester Leudal bekend

Voorzitter Ria Teluij overhandigde de profielschets aan de commissaris van de Koning, de heer Theo Bovens. Foto via gemeente Leudal

LEUDAL – De de gemeenteraad heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester definitief vastgesteld. Voorzitter Ria Teluij overhandigde de profielschets aan de commissaris van de Koning, de heer Theo Bovens.

Daadkrachtig samen bouwen aan de toekomst van Leudal. Dat is waar een burgemeester voor moet staan in Leudal. Samenvattend zoekt Leudal een burgemeester met de volgende kenmerken: daadkrachtig, communicatief sterk, bestuurlijk sensitief, een verbinder en iemand die op voorgrond treedt.

Inwoners
Bij het opstellen van de profielschets heeft de gemeente haar inwoners gevraagd over welke persoonlijke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken. Bij het schrijven van de profielschets heeft de gemeente dankbaar gebruik gemaakt van deze reacties.

Medio 2019
Op de website van de Provincie Limburg staat meer informatie over de openstelling van de vacature voor een nieuwe burgemeester. Kandidaten kunnen reageren vóór 5 februari 2019. Medio 2019 wordt bekend welke nieuwe burgemeester samen met de raad, het college, de ambtelijke organisatie – maar bovenal samen met de gemeenschap – daadkrachtig gaat bouwen aan de toekomst van de gemeente Leudal.