Concordia-Küster-taart in jubileumjaar bakkerij en fanfare

NEDERWEERT – In 2019 is het 90 jaar geleden dat Bakkerij Küster van start ging en in datzelfde jaar zag ook Fanfare Concordia het levenslicht. Een mooie mijlpaal die het bedrijf en de vereniging op enkele momenten dit jaar samen willen vieren. Eerste wapenfeit hierbij is de Concordia-Küster-Taart.

Een feestelijke taart van hazelnootschuim met een mokka-vulling en besprenkeld met nougatine. En een leuk detail: op de taart prijkt het logo van de fanfare en de bakkerij in de vorm van het jubileumjaar ‘90’. De taart is scherp geprijsd met een verkoopprijs van €9,90, waarbij de bakker van elke verkochte taart 90 cent aan Fanfare Concordia schenkt. Leuk voor verjaardagen, feestjes of gewoon om zelf van te genieten! In ieder geval is het een taart met een verhaal. De Concordia-Küster-Taart is reeds te koop bij Bakkerij Küster aan de Dorpstraat 19 in Leveroy.

“De fanfare benaderde me met dit leuke idee en initiatief in ons beider jubileumjaar”, zegt Wil Küster. “Uiteraard wilden Yolande en ik hier graag aan meewerken. In eerst instantie was het verzoek om een vlaai te maken, maar zo’n taart is toch een stukje feestelijker. Een taart zoals deze hadden we nog niet in het assortiment en is speciaal voor dit jubileumjaar ontwikkeld”.

Voorzitter van Fanfare Concordia Erwin Pellemans vult aan: “Deze samenwerking toont aan hoe leuk het is om in je eigen dorp op zoek te gaan naar raakvlakken en samen iets te ontwikkelen. Op onze nieuwjaarsborrel hebben we de taart gepresenteerd aan de vereniging en iedereen een stuk laten proeven. De reacties waren heel erg positief op de heerlijke taart en de samenwerking.”

Het blijft niet alleen bij de Concordia-Küster-Taart in het jubileumjaar, want ook aan het einde van het jaar staat een samenwerking tussen de fanfare en de bakker op het programma. Op zondag 22 december zal het kerstconcert in de vorm van een brunch zijn. Uiteraard met heerlijke broodproducten van de bakker en mooie muziek van de fanfare!

In het jubileumprogramma staan de volgende activiteiten op het programma voor Fanfare Concordia:

Vrijdag 12 april  generale repetitie percussiegroep voor Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen samen met fanfare, jeugdfanfare (onder voorbehoud) en Beat Boys (vanaf circa 19.30 uur)

Zaterdag 13 april ONSK percussiegroep in Barneveld (tijd nog niet bekend)

Zaterdag 29 juni Jubileumconcert Fanfare Concordia met philharmonie zuidnederland in de H. Barbarakerk (20.00 uur)

Zondag 14 juli Kermisconcert met Fanfare, Jeugdfanfare en Beat Boys (vanaf 10.30 uur)

November Bevrijdingsconcert met muziek uit oorlogsfilms en filmbeelden van Leveroy (oorlog, bevrijding, interviews). In samenwerking met Peter Crins (kersverse winnaar van de ‘Servaes Huys Prijs’, de prijs voor de beste amateurfilm met de documentaire ‘Grensgeval’) en Peter Hermans. Exacte datum wordt nog bekend gemaakt via www.fanfareconcordialeveroy.nl

Zondag 22 december Kerst-brunch-concert ism bakkerij Küster, optredens van alle geledingen van de fanfare (onder voorbehoud) en Gemengd koor Milagri.

Vorig artikelCarnavalsmèrktj Ospel
Volgend artikelTips om jouw auto te verkopen in Midden-Limburg