Renovatie kerktoren Ospel afgerond

OSPEL – Met de aanbieding van een cheque van ruim € 60.000 door het actiecomité “Same sterk vὃr oos kerk” aan de Parochiecommissie Ospel is de renovatie van de kerktoren ook financieel afgerond.

Geweldige bijdrage van ruim 61000 euro via het actiecomité

Technisch was dit al in het najaar gebeurd met het herplaatsen van 2 gerenoveerde glas in lood ramen. Ook wordt nog de laatste hand gelegd aan de rapportage aan de subsidiegevers, de Provincie Limburg, het Bisdom Roermond en de gemeente Nederweert.
Ongelofelijk, zo zei iedereen, is de opbrengst van de crowdfunding-actie. Ongelofelijk hetgeen het comité gedaan heeft maar ook ongelooflijk hoe de Ospelse gemeenschap meegedaan heeft.

Aan het begin van de actie werd gesteld dat er een begroot tekort was van € 45.000. Dus dat waset doel van het comité. Uiteindelijk was het tekort hoger als gevolg van meerkosten. De belangrijkste meerkosten kwamen voort uit het feit dat niet 3000 maar ruim 5000 stenen moesten worden vervangen. Daarnaast waren de duiven al langer een probleem. Nu het steiger er toch stond zijn duivenwerende netten aangebracht voor de ramen en galmgaten. Ook is extra onderhoud gepleegd aan het uurwerk.

Met deze geweldige opbrengst heeft de Parochiecommissie de renovatie nagenoeg kostendekkend kunnen uitvoeren. Een geweldige prestatie. De parochiecommissie heeft dan ook de grootst mogelijk dank uitgesproken aan het comité maar zeer zeker aan de Ospelse gemeenschap en de vele gulle gevers.

Deze restauratie is mede mogelijk gemaakt door;
Provincie Limburg
Bisdom Roermond
Gemeente Nederweert

Vorig artikelRecept van de week: Harira soep
Volgend artikelZwaar ongeval aan de Roermondseweg / Ittervoorterweg Weert