Weertenaren vallen in de prijzen op Limburg Film Festival

De eerste prijs viel ten deel aan Peter Crins uit Leveroy met de documentaire ‘Grensgeval’. Hierin interviewde hij grensbewoners over de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Limburgs grensgebied.

Tijdens het Limburg Film Festival 2019 in theater de Nieuwe Scene in Venlo vielen zondag 13 januari enkele ‘Weerter’ documentaires in de prijzen. Gouverneur Theo Bovens reikte voor diverse categorieën de prijzen uit.

In totaal werden er ruim 60 films ingestuurd voor het festival. Daaronder drie documentaires uit de regio Weert die allen genomineerd waren voor de ‘Servaes Huys Prijs’. Dit is een prijs voor de beste amateur film.

Prijzen
De eerste prijs viel ten deel aan Peter Crins uit Leveroy met de documentaire ‘Grensgeval’. Hierin interviewde hij grensbewoners over de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Limburgs grensgebied. Deze vertellen op indringende wijze hun verhaal.

De documentaire ‘Op zoek naar verloren tijd’ van Jo Brunenberg en Ton Huijbers uit Weert verdiende een eervolle vermelding en tweede plaats. Deze korte documentaire is een eerbetoon aan hun overleden vriend en fotograaf Pierre Zegers. De derde plek was voor documentaire ‘De Wêrf’ van Jo van Geneijgen uit Weert. Deze documentaire laat de geschiedenis van 100 jaar scheepsbouw van de familie Driessens uit Weert zien. Oud medewerker Bèr Daniëls vertelt zijn verhaal.

De vele inzendingen bij het Film Festival waren dit jaar van hoog niveau aldus de vakjury.

Vorig artikelOndernemersklankbord Limburg: ‘Maak huur winkelpanden variabel’
Volgend artikel‘t Umbelderke viert 175e verjaardag