Werkgevers Brabant willlen snelwegtax invoeren tijdens spitsuren

EINDHOVEN – Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft het idee kenbaar gemaakt de files in Brabant te verminderen door de invoering van een speciale snelwegtax die alleen geheven wordt in de ochtend- en avondspits.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Een harde voorwaarde die de werkgevers koppelen aan de invoering van zo’n spitstax is dat de opbrengsten uitsluitend worden gestoken in een snelle aanpak van de knelpunten in de huidige infrastructuur. “De wegen in Brabant zijn steeds verder aan het vastlopen: ze staan in de landelijke file top 10. Vooral rond Eindhoven is het dramatisch”, zegt Eric van Schagen, voorzitter van VNO-NCW Brabant Zeeland. “Er is veel urgentie om dit op te lossen, maar het duurt nog jaren voordat wegen verbreed gaan worden.”

Vorig artikelTerreurverdachten Weert wilden toeslaan op festival
Volgend artikelWethouder Roermond bezocht Werk.Kom