Terreurverdachten Weert wilden toeslaan op festival

WEERT – De terreurverdachten die september vorig jaar zijn opgepakt bij vakantiepark de Weerterbergen in Weert, waren van plan om op een festival toe te slaan met kalasjnikovs, granaten en bomvesten.

Dat meldt 1Limburg. Tijdens de pro-formazitting in de rechtbank van Rotterdam heeft het Openbaar Ministerie verder bekendgemaakt dat de verdachten een autobom wilden laten ontploffen op een andere locatie. Waar precies, was nog niet helemaal duidelijk.

Terreurverdachten
De verdachten – tussen de 21 en 35 jaar – komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. Vier van hen werden opgepakt in Weert, waar ze een vakantiehuisje gehuurd hadden om te oefenen met bomvesten en kalasjnikovs. De beelden daarvan werden gisteren vrijgegeven.

Vorig artikelTim Zegveld uit Nederweert is ‘Beste Zelfstandig Reisadviseur van Limburg 2019’
Volgend artikelWerkgevers Brabant willlen snelwegtax invoeren tijdens spitsuren