Smurfit Kappa wil woningen van warmte voorzien

Smurfit Kappa in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – De Roermondse papierfabriek Smurfit Kappa heeft plannen om 1200 tot 2200 woningen en bedrijven te verwarmen met restwarmte.

Dat meldt De Limburger. Het is de bedoeling de restwarmte die vrijkomt bij de productie via een leidingenstelsel onder de grond naar huizen en bedrijven te sturen. Daar komt de warmte via een warmtepomp binnen.

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat het project kans van slagen heeft. Er moet nu nog blijken of er voldoende investeerders te vinden zijn om de aanleg van het warmtenet aan te leggen. Potentiële gebruikers zijn er meer dan genoeg. De afnemers bevinden zich allemaal in de nabije omgeving van Smurfit Kappa. Een deel van het nieuwe stadsdeel Jazz City moet ook verwarmd worden via het Slim Energienet Roermond, zoals het project heet.

Afhankelijk van de capaciteit liggen de kosten tussen de 5,3 en 9,8 miljoen euro. Verschillende partijen zijn voornemens te investeren. Naar verwachting zal aan het eind van het jaar blijken of er genoeg geld bij elkaar gebracht kan worden.

Vorig artikelRaad voor de Kinderbescherming keert terug naar Roermond
Volgend artikelTim Zegveld uit Nederweert is ‘Beste Zelfstandig Reisadviseur van Limburg 2019’