Kunst aan de muur en op het podium van het Munttheater

Foto: voorstelling Ben van Duin Foto kunstwerk Andrea Haandrikman-Schraets

WEERT – Een leven voor de kunst en de kunst van het leven. Daarover gaat de met vier sterren bekroonde toneelvoorstelling `Uit verdriet geboren’, op vrijdag 11 januari te zien in het Munttheater. Actrice Julika Marijn duikt op speelse en brutale wijze in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939); en powervrouw avant la lettre die als een van de eersten het werk kocht van Vincent van Gogh en Piet Mondriaan, en die het befaamde museum op de Veluwe liet bouwen.

Julika Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde verzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden?

Expositie
Voorafgaand aan de voorstelling vindt om 19.00 uur in de foyer van het Munttheater de opening van de eerste solo-expositie van kunstenares Andrea Haandrikman-Schraets plaats. Op de expositie wordt naast de schilderijen op canvas ook een nieuwe serie semi-transparante werken getoond. De tentoonstelling laat een overzicht zien van het verrassende werk van de kunstenares, waarin contrastrijke onderwerpen de omlijsting soms letterlijk doorbreken Het Munttheater vindt de expositie geheel passend in de geest van de voorstelling en wil graag ook een ‘podium’ zijn voor kunstenaars, om hen de kans te bieden hun werk te tonen aan een groot en vaak nieuw publiek in de foyer. De expositie is nog tot juni 2019 te bezoeken.

Vorig artikelSteekmuggen veroorzaken ook ‘s winters overlast
Volgend artikelStichting OntspanWater een stap dicht bij haar doel