Derde ‘Vinyl-Luister-Spot’ in Theater de Huiskamer

WEERT – De derde editie van ‘Vinyl-Luister-Spot’ vindt plaats op zondag 13 januari 2019 in Theater de Huiskamer. Te gast zijn o.a. de muziekliefhebbers: Gerard Kessels (72; o.a. columnist Dagblad de Limburger en o.a. oud-correspondent Bonn en Rome), Jan Sonnemans (58; o.a. beheerder/manager muziekcentrum De Bosuil), Ad van Mierlo (61; docent Duits) en Loes Poell (62; gepensioneerd docent).

Bijzondere gasten in deze editie zijn de zussen Loes en Marijke Smits. Hun onlangs overleden broer, Rock Smits (70), heeft zijn gehele rock&roll en rock/pop vinylcollectie aangeboden aan Vinyl Luister Spot. De opbrengst gaat op speciaal verzoek van Rock Smits naar de ‘Chipala’ school in Malawi, het jubileumproject van de jubilerende Philips van Horne. De verkoop van de ‘Smits- collectie’ start ná afloop van het programma.

Presentatie
De presentatie van ‘Vinyl-Luister-Spot’ is in handen van Jos de Graaff en Jan Leenders. Het theatercafé gaat om 13.00 uur open. Om 14.00 uur stipt start het programma. Om ca. 16.15 uur is er nog een gezellige nazit en start de verkoop van Vinyl. De toegang is gratis! De volgende twee bijeenkomsten zijn op de zondagen 10 februari en 24 maart 2019.

Over Vinyl-Luister-Spot
Vinyl-Luister-Spot is een initiatief van Jos de Graaff, Peter Vleeshouwers, Harrold Verheijen en Jan Leenders, vier muziekliefhebbers en verzamelaars van Vinyl en vintage apparatuur.  In ‘Vinyl –luister- Spot’ worden platenliefhebbers uitgenodigd om iets over hun favoriete LP (of single) te vertellen en een of meer tracks te laten horen. Er is vooral ook ruimte voor het persoonlijke verhaal achter de plaat. De gekozen platen worden afgedraaid op ‘vintage apparatuur’.

Het ligt in de bedoeling dat tijdens elke bijeenkomst een programma wordt gepresenteerd rond muziek op vinyl uit de jaren ’50 t/m heden. Alle genres (rock en roll, pop, rock, metal, soul, country, blues en jazz) kunnen aan bod komen.

Interesse?
Platenliefhebbers die mee willen werken aan de twee volgende edities kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.theaterdehuiskamer.nl. of via een mail naar Jos de Graaff: [email protected]

Vorig artikelMonique Princen uit Weert genomineerd voor Vrouw in de Media Award Limburg
Volgend artikelGemeente Weert en Wonen Limburg helpen huurders besparen op vaste lasten