Stagiair(e) online redactie Midden-Limburg Actueel en Zakenblad

Bedrijfsinformatie
Midden-Limburg Actueel (MLA) en Zakenblad zijn online nieuwsplatforms in Midden-Limburg. De gezamenlijke redactie opereert in een zeer dynamische omgeving, in een branche die een ingrijpende transformatie ondergaat. Het platform heeft een sterk innovatief karakter, mede dankzij een open, pragmatische en collegiale teamgeest en veel experimenteervrijheid.

Functieomschrijving
Voor de nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproducties.

Functie-eisen
Je bent in staat snel nieuws op te pikken en te verwerken. Je houdt relevante websites, social media en andere bronnen in de gaten en schrijft op basis daarvan nieuwsberichten voor de website. Je verrijkt berichten met video- en geluidsmateriaal en/of uit externe bronnen en met graphics, beeldmateriaal, tweets, livestreams etc.

Je verzorgt liveblogs over belangrijke gebeurtenissen en jaagt het bereik van berichten op MLA en Zakenblad aan via social media. Vergroten van betrokkenheid staat centraal: je zoekt de dialoog met het publiek en durft te experimenteren met je aanpak en nieuwe middelen.

Profiel
Wat verwachten we van jou?
Je bent enthousiast en toont initiatief
Je kent de regio of bent bereid je snel in te leven
Je hebt affiniteit met journalistiek en nieuws en weet wat scoort
Je dringt snel door tot de kern van een onderwerp
Goede beheersing van de Nederlandse taal: je schrijft scherp en foutloos
Je weet hoe je social media inzet om bereik te vergroten en publiek te engageren
Werk- en denkniveau: hbo/wo, een opleiding met een link met media is een pré

Wat biedt Artis Mediagroep?
Een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarin je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Heb je affiniteit met journalistiek en nieuws maar weinig ervaring, dan bieden we je graag de kans tijdens een stage met het vak kennis te maken.

Om te solliciteren op deze vacature stuurt u uw sollicitatie naar Bart Maes: [email protected]

Vorig artikelNieuw stadsbestuur Hamont-Achel geïnstalleerd
Volgend artikelPrinsenbal in Ospel