Restauratie Lambertustoren in Nederweert in april van start

De Lambertustoren in Nederweert. Foto: Google Maps

NEDERWEERT – De gemeente Nederweert gaf in september de opdracht aan aannemer Laudy om de Lambertustoren te restaureren. Het bouwbord dat de klus aankondigt, is onlangs geplaatst.

“Een kleine mijlpaal omdat daarmee een lange tijd van voorbereidingen afgesloten is”, aldus projectleider John Metselaars. “Het lijkt of er de laatste maanden weinig is gedaan, maar achter de schermen is juist veel gebeurd.”

Bouw
De projectleider doelt onder meer op de vergunningenprocedures en tal van onderzoeken die daarvoor gedaan moesten worden. “Wettelijke verplichtingen waar we ons aan te houden hebben.” Nu alle procedures doorlopen zijn kan het licht op groen. In december moet het werk klaar zijn.

Kosten
De kosten voor de restauratie van de kerktoren zijn begroot op 7,5 ton. De gemeente Nederweert gaat die kosten grotendeels betalen. De provincie steekt er ruim drie ton in, Bouwfonds Cultuur legt 20.000 euro bij en het comité Herstel Lambertustoren heeft ruim 51.000 euro ingezameld.

Vorig artikelPrinsenbal in Ospel
Volgend artikelWeert Collecteert nu ook in Laar, Laaveld en Hushoven