BAL wint in Rotterdam

BAL pakt 4e overwinning sinds 22 november

ROTTERDAM – Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mocht Basketball Academie Limburg op bezoek bij Feyenoord Rotterdam. De uitslag in de laatste thuiswedstrijd tegen Rotterdam was nog een verlies van 18 punten verschil. Konden de jonge gasten van BAL voor vuurwerk zorgen?

De wedstrijd startte in gelijke tred. BAL, door blessures nog steeds verre van compleet, start met een schitterende ‘play’ en zet de score op 2-2. In gelijke tred gaan Feyenoord en BAL richting het einde van het eerste kwart. Rotterdam zet even aan en komt na 10 minuten basketball op een stand van 19-14. Tien minuten later lijkt Basketball Academie Limburg met een voorsprong de rust in te gaan, maar het is nota bene oud speler Sam van Dijk, die Rotterdam op 28-27 zet als beide teams voor de thee gaan.

Rotterdam start de tweede helft sterker, neemt een voorsprong en komt zelfs tot 43-29. Dan moet uit voorzorg ook nog Tony Washington naar de kant. Nathilio Vrede (23 jaar oud) komt in zijn plek in het veld en zorgt met 4 aanvallende rebounds en 3 punten dat de wedstrijd een wedstrijd blijft. De jongens uit Weert komen op dat moment beter en beter in de wedstrijd. De achterstand wordt verkleind en langzaam wordt er geroken aan de overwinning.

Nadat oud-speler Rens van Ravensteijn voor Rotterdam het verschil naar 59-56 tilt, krijgt BAL de bal met nog 6 seconden te spelen. Ivan Simic, die tot dat moment geen bal er in kreeg, schiet van 8 meter afstand op de basket en hij valt er in! De wedstrijd gaat door in een verlenging. In de verlenging zijn het twee driepunters van Simic en de gamewinner van Daan Rosenmuller die voor de overwinning zorgen. Eindstand: 68-70.

Het beleid van BAL werpt zijn vruchten af. Sinds 22 november werden er al 4 overwinningen gepakt (3x competitie, 1x beker). Een team vol Nederlandse jongens aangevuld met een steeds sterker wordende Amerikaanse Tony Washington, maakt het wekelijks verschillende tegenstanders moeilijker en moeilijker! Ivan Simic en Elay Wirjo zorgden tegen Rotterdam beiden voor 12 punten. Tony Washington voegde daar 20 punten en 20 rebounds aan toe. Jules schild plukte 8 rebounds uit de lucht en Daan Rosenmuller strooide met 7 assists.

Aanstaande zondag speelt BAL hun volgende thuiswedstrijd, met aansluitend hun nieuwjaarsreceptie. Dan wordt er gespeeld tegen Den Helder Suns en de wedstrijd begint om 16 uur.

Vorig artikelPolitie zoekt een mogelijke overvaller cafetaria Weert
Volgend artikelNieuw stadsbestuur Hamont-Achel geïnstalleerd