‘Gemiddelde huurprijs winkelpanden in kleine steden gedaald’

Centrum van Roermond. Foto: Google Maps

REGIO – Vastgoedadviseur JLL heeft 189 winkelgebieden in Nederland onderzocht en concludeert dat de gemiddelde huurprijs voor winkelpanden in 2018 opnieuw is gedaald. Met name in kleine steden gingen de huurtarieven omlaag.

Er worden minder fysieke winkels geopend als gevolg van online concurrentie en gestegen personeelskosten. De huurprijs lag gemiddeld op 655 euro per vierkante meter per jaar. In 2017 bedroeg de huur nog gemiddeld 669 euro.

Verschillen
De verschillen tussen grote en kleine steden zijn aanzienlijk. In steden met minder dan 100.000 inwoners daalden de huren met 4,5 procent. In Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven was sprake van een daling van 1,8 procent. In Amsterdam is gemiddeld juist sprake van een stijging dankzij de toestroom van koopgrage toeristen. Vooral de huren van panden op bekende locaties in het centrum gaan hard omhoog.

Vorig artikelWilhelminalaan in Maasniel wint 100.000 euro in Postcode Loterij
Volgend artikelDuizend potten groenten bij Jumbo overdragen aan Voedselbank