Griepepidemie is losgebarsten

REGIO – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft vastgesteld dat er een griepepidemie is losgebarsten in Nederland. Al twee weken zijn meer dan 51 op de 100.000 mensen met griep of griepachtige verschijnselen, waardoor er officieel sprake is van een epidemie.

In de winter komen griepepidemieën vaker voor. Zo was dat vorig jaar ook het geval. Toen duurde de epidemie met achttien weken twee keer zo lang als gemiddeld. De uitzonderlijk lange griepepidemie leidde her en der tot problemen, omdat veel ziekenhuizen overvol waren met grieppatiënten en ook veel eigen personeel geveld werd door de griep.

Vorig artikelDuizend potten groenten bij Jumbo overdragen aan Voedselbank
Volgend artikelWandelpad Roermondse binnenstad en ECI Cultuurfabriek in 2020 klaar